Chinese restauranteigenaar gebruikt drugs om klanten verslaafd te maken

© iStock

De eigenaar van een noedelrestaurant werd opgepakt nadat men ontdekte dat hij deeltjes van de papaverplant, die gebruikt wordt om opium te vervaardigen, aan zijn noedels toevoegde. Hij drogeerde zijn klanten om ervoor te zorgen dat ze steeds zouden terugkomen.

De eigenaar van een noedelrestaurant werd opgepakt nadat men ontdekte dat hij deeltjes van de papaverplant, die gebruikt wordt om opium te vervaardigen, aan zijn noedels toevoegde. Hij drogeerde zijn klanten om ervoor te zorgen dat ze steeds zouden terugkomen.

Een 26-jarige man bracht de bal aan het rollen toen hij aan de kant werd gezet voor een alcohol- en drugscontrole, meldt de South China Morning Post. Hij testte positief, maar bleef beweren dat hij nog nooit drugs had gebruikt. Liu Juyou dacht dat het misschien iets te maken kon hebben met het restaurant waar hij regelmatig naartoe ging. Hij vroeg zijn familie om ook een test te ondergaan en ieder van hen, die ook in het restaurant hadden gegeten, leverde ook een positieve test af.

De eigenaar van het noedelrestaurant werd opgepakt voor ondervraging en hij bekende dat hij inderdaad papaverbestanddelen gebruikte om zijn gerechten verslavend te maken voor zijn klanten. Klaprooszaadjes worden, ook in de Belgische keuken, gewoon gebruikt. Wij kennen ze vooral als maanzaadjes. Maar indien ze in een hoge concentratie of veelvuldig worden gegeten, kan je positief testen op een drugtest en eraan verslaafd raken. (AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content