Chef Zina Abboud vluchtte uit Syrië: 'Ik denk de hele tijd aan mijn moeder tijdens het koken'

26/04/18 om 10:33 - Bijgewerkt op 27/04/18 om 11:58

Bron: Knack Weekend

Ze is nog maar drie jaar in Nederland, maar dat weerhoudt de Syrische Zina Abboud er niet van haar eigen succesvolle cateringbedrijf te runnen en nu ook nog eens een boek uit te brengen. Een gesprek over de Syrische keuken, gemis en overleven.

Acht jaar geleden zag Zina Abboud haar eigen land verwoest worden door oorlog, drie jaar geleden kwam ze voor een nieuwe start naar Nederland. Daar werd ze met haar eigen cateringbedrijf de eerste vrouwelijke vluchteling die ingeschreven stond bij de Kamer van Koophandel. Ze kookte al voor de koninklijke familie en zet nu de voorlopige kers op de taart met haar boek 'Mijn Syrische keuken'. Reden genoeg om haar te ontmoeten in een stationsbarretje in Amsterdam-Centraal, de plaats waar ze voor het eerst voet op Nederlandse bodem zette.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners