Chef Jean-Pierre Bruneau: 'Klanten willen trucjes waar wij niet aan meedoen'

04/01/18 om 09:30 - Bijgewerkt om 09:51
Uit Knack Weekend van 03/01/18

Eind deze maand trekt chef Jean-Pierre Bruneau de deuren van zijn gerenommeerde restaurant Bruneau in Ganshoren achter zich dicht. De 74-jarige chef wil van zijn pensioen genieten: al zestig jaar roert hij in de potten, waarvan 42 achter het fornuis in zijn eigen sterrenrestaurant. Afscheid van een icoon.

Tussen 1988 en 2003 behoorde het restaurant tot de absolute top in ons land, in het gezelschap van restaurants als Comme Chez Soi, Romeyer en later ook De Karmeliet. De appreciatie voor zijn genereuze kookkunsten werd zelfs zo groot dat hij zich hofleverancier mocht noemen.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners