Chef Giorgio Locatelli pleit voor koken met liefde: 'Ik kan heel emotioneel worden van een gerecht'

15/05/18 om 21:00 - Bijgewerkt op 17/05/18 om 11:28
Uit Knack Weekend van 16/05/18

Bij elk recept van Giorgio Locatelli hoort een anekdote, een verhaal, een goede raad. Een ontmoeting met de sterrenchef kan dan ook nooit een klassiek interview zijn, zoals ook zijn nieuwste kookboek zoveel meer is dan een bundel recepten. "Een gerecht maak je niet alleen met de ingrediënten, maar ook met de geschiedenis die eraan vasthangt."

De Italiaanse chef ziet er ontspannen uit. Hij is net terug uit Puglia, Zuid-Italië, waar hij met zijn vrouw Plaxy een huis heeft gekocht. In Londen runnen ze Locanda Locatelli, het eerste Italiaanse restaurant buiten Italië dat een Michelinster kreeg. Locatelli schreef eerder twee heerlijke kookboeken, Made in Italy en Made in Sicily, en om nummer drie voor te stellen, Made at Home, is hij even in België. Hier is hij vooral bekend van de reisdocumentaires Sicily Unpacked en Italy Unpacked, waarin hij de laars doorkruist met kunstcriticus Andrew Graham-Dixon.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners