Chef de cave Régis Camus: 'Champagne maken is een puzzel'

08/07/16 om 16:09 - Bijgewerkt op 10/07/16 om 16:59

Régis Camus (59) werkt al sinds 1994 bij Piper-Heidsieck. Daar groeide hij uit tot een van de meest invloedrijke chefs de cave. Zo werd Camus acht keer verkozen tot Champagnemaker van het Jaar. Hier vertelt hij hoe hij te werk gaat.

"Ik reis de wereld rond, maar toch probeer ik mijn voeten op de grond te houden. Vanavond word ik in Luxemburg verwacht, volgende week vertrek ik naar Australië. Zelfs in die periode houd ik elke dag contact met mijn medewerkers in Reims. Ik wil weten hoe het weer er is, of het regent en hoe het met de druivenstokken gaat. Als ik dat soort nieuws achteraf zou moeten vernemen, zou ik daar een slecht gevoel bij hebben - een goede chef de cave is iemand die zo veel mogelijk voeling houdt met de wijngaarden en het werk in de kelders. Ik zou minder overtuigend kunnen praten over champagne als ik niet elke dag bezig zou zijn met het maken ervan."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info