Caipirinha

© Getty
Voor 1 caipirinha
  • 35 cl cachaça 51
  • 1 limoen
  • 2 theelepels suiker
  • ijsblokjes
Bereiding
  1. Snij de limoen in vier gelijke stukken en doe ze in een whiskyglas. Voeg er de suiker aan toe en stamp de inhoud in het glas fijn met een mudeler (stamper). Voeg er de cachaça aan toe.
  2. Stamp de ijsblokjes tot ijsgruis en doe ze bij in het whiskyglas. Meng de caipirinha met een roerlepel.
  3. Garneer met een schijfje limoen. Koel serveren.

Tip: je kan de Braziliaanse cachaça vervangen door vodka. De cocktail krijgt dan de naam caipiroshka. Of je kan hem vervangen door witte rum, en dan heb je een caipiríssima. Of je kiest voor een combinatie rum – eau de vie. De smaak zal echter nooit dezelfde zijn als die van de authentieke caipirinha.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content