Caipirinha

10/06/11 om 08:31 - Bijgewerkt om 08:31

Geef je waardering

Ingrediënten

  • 35 cl cachaça 51
  • 1 limoen
  • 2 theelepels suiker
  • ijsblokjes

Bereidingswijze

Snij de limoen in vier gelijke stukken en breng ze in een whisky-glas. Voeg er de suiker aan toe en stamp de inhoud in het glas fijn met een mudeler (stamper). Voeg er de cachaça aan toe. Stamp de ijsblokjes tot ijsgruis en giet over in het whisky-glas. Breng de cocktail aan de roer met een roerlepel.

Garneer met een schijfje limoen. Koel serveren.

Tips:

Je kan de Braziliaanse alcohol cachaça vervangen door vodka. De cocktail krijgt dan de naam caipiroshka. Of je kan cachaça vervangen door witte rum, en dan heb je een caipiríssima. Of je kiest voor een combinatie rum - eau de vie.

Opgelet, de smaak zal nooit dezelfde zijn als de authentieke caipirinha.

Onze partners