Caffé Margerita

02/02/16 om 10:10 - Bijgewerkt om 10:54

Een cocktail hoeft niet altijd alcohol te bevatten om lekker te zijn.

Caffé Margerita

© Nespresso

Geef je waardering

Ingrediënten:

  • 1 espresso (bijv. van een Nespresso-capsule TANIM de Chiapas)
  • 2 cl agavesiroop
  • 4 cl vers limoensap
  • Gecrusht ijs
  • 5 ijsblokjes
  • Zeste van limoen voor decoratie
  • Zout om de helft van het glas te decoreren

Bereidingswijze

Koel het glas met gecrusht ijs. Wanneer het glas fris aanvoelt, verwijder je het ijs.

Pers het sap van 1 verse limoen en meng het met 2 cl agavesiroop. Giet alles in een shaker met 5 ijsblokjes en schud stevig.

Breng zout aan op de helft van de glasrand en vul het glas met 2 lepels gecrusht ijs.

Giet je mix in het glas bij het ijs.

Shake de espresso zorgvuldig met de ijsblokjes. Wanneer de koffie koud is, giet je alles voorzichtig in het glas bovenop de mix.

Versier met zeste van limoen.

Lees meer over:

Onze partners