Brussels gastronomisch festival combineert wereldkeuken en bordauxwijn

25/05/16 om 11:48 - Bijgewerkt om 11:47

Bron: Belga

Het festival "Eat! BRUSSELS, drink! BORDEAUX" vindt dit jaar opnieuw plaats in het Warandepark in Brussel, van 8 tot 11 september 2016. Zoals de naam al doet vermoeden, wil het gastronomisch festival de verschillende keukens van over de hele wereld die in de hoofdstad gevestigd zijn, laten ontdekken, en dat gecombineerd met de degustatie van bordeauxwijnen.

Brussels gastronomisch festival combineert wereldkeuken en bordauxwijn

© Visit.Brussels

De bezoekers kunnen tijdens het restaurantfestival, net als bij de vorige edities, verschillende soorten wijn proeven dankzij de "Wine pass". Meer dan 50 wijnmakers zullen er hun rode wijn, droge en zoete witte wijn en schuimwijn aanbieden. L'Ecole du Vin de Bordeaux zal gratis workshops organiseren "die beginners helpen om de geheimen van bordeauxwijnen te leren kennen en ingewijden om hun kennis aan te scherpen".

Eat! Brussels Drink! Bordeaux 2015 Aftermovie

Nieuw dit jaar zijn de tientallen Brusselse chefs die elkaar zullen afwisselen om het publiek elke dag met een karakteristiek gerecht van hun restaurant te laten kennismaken, klinkt het bij visit.brussels, het Brussels Agentschap voor Toerisme.

Het is de vijfde editie van het evenement. De toegang tot het Brusselse restaurantfestival is gratis. (Belga/EK)

Onze partners