Merlot moet de eer reddenCulinair

Merlot moet de eer redden

De lente was te koud en te nat, de zomer te heet en de (late) oogst te gehaast: dat is niet het scenario voor een behoorlijk wijnjaar. Herwig van Hove vat Bordeaux 2012 samen in een eenvoudige regel: hoe meer Merlot, hoe beter.



Nieuwe tools om Bordeauxwijnen te ontdekkenCulinair

Nieuwe tools om Bordeauxwijnen te ontdekken

De Bordeauxwijnen, symbool van een eeuwenoude traditie, treden binnen in het 2.0 tijdperk. Ontdek onze selectie websites en apps en leer alles over het rode en witte goud uit de Bordeauxregio.



De terugkeer van de Apéros BordeauxCulinair

De terugkeer van de Apéros Bordeaux

De Apéros Bordeaux zijn terug van weggeweest. Aftrap in september. Het seizoen zal in het teken staan van chocolade, mode en lekkere wijnen. Voor elk wat wils dus!


Apéro Bordeaux is weer in het landCulinair

Apéro Bordeaux is weer in het land

Omdat het niet altijd even evident is topwijnen in een bar te drinken, wil Apéro Bordeaux wijnliefhebbers nieuwe wijnen laten ontdekken in een feestelijke sfeer. De nieuwe editie, die op 15 mei gelanceerd werd, strijkt neer in Brussel en Antwerpen.



Een zomers gerecht, prei met een wit wijntjeCulinair

Een zomers gerecht, prei met een wit wijntje

De jonge chef Karen Torosyan staat in de keuken van Brasserie Bozar. Dit jaar maakt hij ook deel uit van de jury 'Bordeaux Coups de coeurs 2013'. Wie de witte Bordeauxwijn Villa Bel Air aanschaft of liggen heeft, kan daar een lekker preigerecht bij serveren.


Belgen en Bordeauxwijn, een groot liefdesverhaalCulinair

Belgen en Bordeauxwijn, een groot liefdesverhaal

Dat Belgen van Bordeauxwijnen houden was al langer geweten. Maar die passie is zo groot dat een aantal Belgen hun liefde voor de Bordeauxwijn en de levensstijl van de Bordeauxstreek uiten door er domeinen op te kopen.



Genieten van een witte Bordeauxwijn in 2013Culinair

Genieten van een witte Bordeauxwijn in 2013

Een witte Bordeauxwijn valt mooi te combineren met diverse gerechten gaande van de Aziatische keuken tot kazen en desserten. Een lijstje met lekkere Bordeauxwijnen voor 2013.


September: de maand van de wijnaanbiedingenCulinair

September: de maand van de wijnaanbiedingen

September is de maand bij uitstek om uw wijnkelder aan te vullen. Supermarkten slaan de consument om de oren met uiteenlopende wijnaanbiedingen: de typische 'Foire aux Vins'. Tijd om iets nieuws uit te proberen of om uw oude vertrouwde wijn opnieuw 'en masse' in te slaan.


Bordeaux zet in op het wijntoerismeCulinair

Bordeaux zet in op het wijntoerisme

Bordeaux werkt naarstig aan een nieuw cultureel en toeristisch centrum over wijn. De opening is gepland in 2015. Een streek met ambitie en plannen om het Europees mekka van de wijn bij uitstek te worden.



De 'Apéros Vintage de Bordeaux': de herfsteditieCulinair

De 'Apéros Vintage de Bordeaux': de herfsteditie

Wie de 'Apéros Vintage de Bordeaux' in het voorjaar miste, krijgt dit najaar een nieuwe kans. Trek naar Brussel, Gent, Antwerpen of Leuven en proef van een unieke selectie heerlijke Bordeauxwijnen.


16 Bordeauxwijnen voor een prijs tussen 7 en 10 euroCulinair

16 Bordeauxwijnen voor een prijs tussen 7 en 10 euro

Een greep uit de 'Coups de coeur' uit Bordeaux, een unieke selectie blind geproefde bordeauxwijnen. De hier voorgestelde rode, witte en roséwijnen kan u in de supermarkt of detailhandel aanschaffen voor een prijs tussen 7 en 10 euro.



Bordeaux, stijlvol digitaal. Een ontdekkingsreis op afstandCulinair

Bordeaux, stijlvol digitaal. Een ontdekkingsreis op afstand

De wereld van de vernuftige Apps, sociale media, internet en kleurrijke blogs houdt ook Bordeaux in de ban. Leuk voor de wijnliefhebber die zo van op een afstand een trip naar zijn favoriete wijnstreek kan ondernemen en tegelijk allerhande informatie over zijn favoriete Bordeauxwijn kan opvragen. Bordeaux in een digitaal jasje.