Beste olijfolie

16/03/10 om 11:21 - Bijgewerkt om 11:21

Bron: Knack Weekend

De herhaaldelijk bekroonde olijfolie La Boella wordt omschreven als: "Intens en evenwichtig met toetsen van amandel."

Beste olijfolie

In het Spaanse La Boella, nabij Tarragona aan de Middellandse Zee, worden drie olijvenvariëteiten gekweekt: arbequina, arbosana en korineiki. Voor een optimale kwaliteit en om het land voor toekomstige generaties te bewaren, worden daarbij duurzame ecologische technieken gebruikt.

Bij het oogsten komen de olijven niet in contact met de bodem en de tijd tussen plukken en persen wordt beperkt tot minder dan één uur! Om olie van de beste kwaliteit en met een lage zuurtegraad te verkrijgen, verloopt het persproces bij een temperatuur van ca. 27°C. Zo werd de olijfolie van La Boella in 2003, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009 uitgeroepen tot de beste olijfolie van Spanje in de categorie 'rijp en fruitig' (variëteit 'arbequina'). Ze wordt omschreven als: "Intens en evenwichtig met toetsen van amandel." Beschikbaar in 250 ml, 500 ml, 750 ml en in een magnumuitvoering van 1500 ml.

Info: verdeling via Puerta del Sol, 03 325 44 84.

Lees meer over:

Onze partners