Belgische Bocuse d'Or-kandidaat is gekend

26/09/11 om 17:08 - Bijgewerkt om 17:08

Bron: Knack Weekend

België stuurt Robbrecht Wissels naar de Europese finale van de Bocuse d'Or, de meest prestigieuze kookwedstrijd ter wereld. De kok van Belgocatering in Aalst won de selectieproeven tijdens de gerenommeerde vakbeurs Horeca Life in Tour & Taxis, Brussel.

België stuurt Robbrecht Wissels naar de Europese finale van de Bocuse d'Or, de meest prestigieuze kookwedstrijd ter wereld. De kok van Belgacatring Aalst won de selectieproeven tijdens de gerenommeerde vakbeurs Horeca Life in Tour & Taxis, Brussel. De jury werd voorgezeten door de kruin van de Belgische restaurantwereld.

De proef bestond uit drie verschillende bereidingen, waaronder tong met garnalen, ossenstaart en een ribstuk. Sterrenchef Peter Goossens prees vooral de vernieuwende aanpak van de winnaar. 'Zowel de nieuwe look als de smaken zaten heel goed. De presentatie was super mooi.'

Henri Decroix (Les Cuisines Bruxelloises - Brussel) en Peter Aesaert (restaurant 't Laurierblad in Berlare) waren de twee andere kandidaten die meedongen naar een plaatsje in de Europese finale, volgend jaar in Brussel. De twaalf besten gaan naar de wereldfinale in Lyon, tijdens de Sirha van 26 tot 30 januari 2013.

Met zes podiumplaatsen (drie zilveren en drie bronzen medailles) bezet België de derde plaats op het palmares van de Bocuse d'Or. (DB)

Lees meer over:

Onze partners