België eindigt achtste WK Patisserie in Lyon

© Image Globe

De Belgische ploeg is achtste geworden op de Wereldbeker Patisserie in Lyon.

De Belgische ploeg is achtste geworden op de Wereldbeker Patisserie in Lyon. In totaal 22 landen namen deel aan de competitie.

Gastland Frankrijk kaapte het goud weg voor Japan en Italië.

Elk team bestaat uit een patissier, een chololadespecialist en een ijsmaker. Ze beschikken over tien uren om een aantal stukken te realiseren, onder meer drie creaties met cholocade en fruit, twaalf desserten op bord, en drie sculpturen van 125 cm, in suiker, chocolade en in ijs.

Het Belgische team in Lyon bestond uit Arnaud Szalies (suiker), Takanobu Suzuki (ijs) en Michaël Maréchal (chocolade). Ze hadden als thema “Alice in Wonderland” gekozen. Eindlaureaat Frankrijk liet zijn kunde zien rond de 24 Uren van Le Mans, de mytische autorace.

In elf deelnames deelde België al zeven keer in de prijzen (1 keer goud, 3 zilveren en 3 bronzen medailles). Het concours had dit jaar plaats in de marge van het SIRHA salon (Salon International de l’Hôtellerie et de la Restauration) op Eurexpo in Lyon. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content