Bekende Vlamingen in de bres voor de Haspengouwse appelen en peren

14/11/17 om 21:00 - Bijgewerkt op 16/11/17 om 12:19
Uit Knack Weekend van 15/11/17

Drie jaar al boycotten de Russen ons fruit. Bij veel Limburgse fruittelers staat het water aan de lippen. Maar wij kunnen hen helpen, op succulente en gezonde wijze zowaar. In het kookboek Appelen en peren, koken met Haspengouws goud delen bekende Vlamingen hun sappigste fruitrecepten.

Het zijn harde tijden voor de Belgische fruitsector. Door de Russische boycot van ons fruit - als reactie op de economische sancties van het Westen na de Russische annexatie van de Krim in 2014 - ging het grootste deel van onze afzetmarkt voor peren en appelen verloren. En het aanboren van nieuwe afzetmarkten komt maar traag op gang. Reken daarbij de vaak moeilijke weersomstandigheden, zoals de venijnige vorstprik dit v...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners