Bekende bakkerij Bloch maakt comeback in Gent

19/10/15 om 16:28 - Bijgewerkt om 17:34

In 2008, na 110 jaar en drie generaties, sloot de Gentse patisserie Bloch zijn deuren. Nu keert de zaak terug op authentieke wijze met cakes en suikerbroden, en een foodtruck die door Gent rijdt.

Bekende bakkerij Bloch maakt comeback in Gent

© /

Bakkerij Bloch is terug van zeven jaar weggeweest. De artisanale zaak met een geschiedenis van drie generaties bakkersbloed, opende in 1899 een artisanale zaak in de Gentse Veldstraat en groeide uit tot de beste warme bakker van de Arteveldestad. Toen Jacques Bloch de deuren sloot in 2008 verdween ook een monument van de Gentse middenstand.

Nu werkt Bloch aan een nieuwe episode die past in de economische context van de eenentwintigste eeuw, aldus het persbericht. De eerste stap in de wederopstanding van Bloch is een samenwerking met Delhaize.

2 suikerbroden, 4 cakes

De keuze uit het ooit zo populaire Bloch-assortiment viel voorlopig op vier cakes en twee suikerbroden: botercake natuur, zondagscake, bananencake, botercake met citroen, Bourbonbrood (suikerbrood met vanille) en het zondagsbrood (met kaneel). Ze worden gebakken in de centrale bakkerij van Bloch volgens de oude recepten van het huis. Ook het logo blijft behouden. Het assortiment zal op termijn uitgebreid worden.

Nog goed nieuws voor Gentenaars en andere lekkerbekken: Bloch springt ook op de foodtruckhype en zal met een 'mobiele' zaak met Bloch-producten in de etalage op verschillende plaatsen in Gent staan. En er zijn plannen voor een nieuwe winkel in de Arteveldestad. (DB)

Bekende bakkerij Bloch maakt comeback in Gent

© /

Bekende bakkerij Bloch maakt comeback in Gent

© /

Bekende bakkerij Bloch maakt comeback in Gent

© /

Bekende bakkerij Bloch maakt comeback in Gent

© /

Bekende bakkerij Bloch maakt comeback in Gent

© /

Lees meer over:

Onze partners