Beignets van witte en rode ui en lente-ui met verse remouladesaus

02/07/15 om 20:28 - Bijgewerkt op 03/09/15 om 12:20

Beignets van witte en rode ui en lente-ui met verse remouladesaus

Beignets van witte en rode ui en lente-ui met verse remouladesaus © Kris Vlegels

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 4:

150 g tarwebloem

5 dl spuitwater

1 ei

1 el bakpoeder

peper en zout

2 witte uien

2 rode uien

12 stuks lente-ui

Voor de remouladesaus:

6 el verse mayonaise

1 el mosterd

5 el fijngehakte verse groene kruiden (kervel, peterselie, dragon)

2 el fijne brunoise (dobbelstenen) van augurkjes

1,5 el kappers

3 fijngehakte ansjovisfilets op olie

Maak eerst de saus: meng alle ingrediënten tot een homogene saus en zet in de ijskast.

Meng voor het beslag de bloem met het water, het ei en het bakpoeder. Kruid met peper en zout.

Snij de uien in ringen van 1 cm dik en maak de lente-uitjes schoon maar laat ze in hun geheel. Dompel onder in het beslag en frituur goudbruin in hete olie van 180°C. Laat uitlekken en serveer met de saus.

Onze partners