Bataafse trots: in gesprek met de Nederlandse topchef Jacob Jan Boerma

25/04/17 om 15:48 - Bijgewerkt op 27/04/17 om 14:26
Uit Knack Weekend van 26/04/17

Jacob Jan Boerma is een van dé promotoren van de nieuwe Nederlandse eetcultuur. Zijn met drie Michelinsterren bekroonde restaurant, waar kruiden en zuurte de nobele producten tot hun recht laten komen, verdient een trip naar het Gelderlandse Vaassen.

Jacob Jan Boerma is een van de topchefs van de Nederlandse gastronomie. In de zomer van 2002 opende hij samen met zijn partner Kim Veldman restaurant De Leest. Dat kaapte na amper zes maanden al een eerste ster weg. De tweede ster kwam er vier jaar later, de derde eind 2013. De Leest staat voor een auteurskeuken gebaseerd op enerzijds kwalitatief hoogwaardige lokale producten en anderzijds een smakenpalet van kruiden en specerijen uit de hele wereld. En dat alles geruggensteund door een creatieve visie wat betreft het gebruik van groenten.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners