Authentieke pesto: werken met de ellebogen

10/04/18 om 21:00 - Bijgewerkt op 16/04/18 om 14:56
Uit Knack Weekend van 11/04/18

In maart speelde zich in de stad Genua een bijzonder spektakel af: honderd mannen en vrouwen bonden een groene schort voor en schaarden zich in het statige Palazzo Ducale achter lange tafels. Hier ging iets belangrijks gebeuren: de tweejaarlijkse Mondiale van de pesto.

Pesto, u ken het ongetwijfeld, is de groene saus op basis van basilicum die haar heerlijk parfum afstaat aan verse pasta. Volgens studies en statistieken zou het vandaag de beroemdste en meest verkochte saus ter wereld zijn, na numero uno: tomatenketchup. Maar waar beroemdheid komt, volgt vaak ketterij. Vandaar dat men in Genua sinds 2007 een pestoweek organiseert om het authentieke recept in ere te houden en te verspreiden. De hele stad staat dan in het teken van pest...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners