Anne-Sophie Breysem is Lady Chef 2015

© gf

Jong Keukengeweld Anne-Sophie Breysem van restaurant De Kwizien in Hasselt is verkozen tot Lady Chef of the Year 2015.

Anne-Sophie Breysem mag zich een jaar lang de beste vrouwelijke chef van het land noemen. Ze werd overtuigend verkozen tot winnares van de Chaudfontaine Lady Chef of the Year award door zowel een vakjury als het publiek.

De prestigieuze titel wordt jaarlijks uitgereikt aan een vrouwelijke chef die staat voor kwaliteit, creativiteit en vrouwelijke finesse in de keuken. Breysem is de 25e winnares van de wedstrijd en volgt op het palmares StĆ©phanie Thunus op van restaurant ‘Au grĆ© du vent’ in Seneffe (Henegouwen).

De 28-jarige Breysem staat aan het roer van de keuken van het Hasseltse restaurant De Kwizien, samen met uitbater Filip Vanheusden en gastvrouw Marielle Clercx. Koken doet ze met kennis van zaken, op intuĆÆtie en met eerlijke, met zorg geproduceerde producten. Op het bord komen frisse gerechten in een hedendaagse stijl, met een vrouwelijke toets en wereldse invloeden.

‘Ik werk niet echt met vaste thema’s, maar laat me graag inspireren door seizoensgebonden ingrediĆ«nten. Al moet ik toegeven dat de Franse keuken me dierbaar is. Het is vooral de vorige chef van De Kwizien, Csaba Ignacz, die me het sterkst heeft beĆÆnvloed en me nog steeds inspireert’, aldus Breysem.

De chef-kok maakt ook deel uit van Jong Keukengeweld. Jonge foodies kunnen er dus twee maanden lang haar gastronomische keuken ontdekken aan voordelige prijs. (DB)

Adres: De Kwizien, Jeneverplein, 350 Hasselt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content