Anijsmelk

05/02/16 om 09:48 - Bijgewerkt om 12:02

Anijsmelk: een typisch nostalgisch Hollands drankje dat nog lekkerder wordt met een goede scheut Pastis.

Anijsmelk

© Denise Nijmeijer

Geef je waardering

Bereidingswijze

Benodigdheden voor 1 liter

  • 1 l melk
  • 45 g suiker
  • 25 g anijszaad
  • Eventueel: 0,25 l pastis

Breng de melk aan de kook en doe het anijszaad in een thee-eitje of in een doekje. Hang het eitje of doekje met anijszaad in de melk en laat minstens een half uur trekken op een laag vuurtje. Breng de melk terug aan de kook en voeg de suiker toe. Serveer warm.

Variatietip

Halveer de hoeveelheid suiker en voeg een scheut pastis toe en laat 10 minuten meekoken.

Serveertip

Coffee Bru: De melk wordt geschuimd met de espressomachine door een doorgewinterde barista waardoor de anijsmelk extra romig smaakt. We gebruiken anijsmelkblokjes van De Ruyter en biologische melk van Arla.

Bron: Hotel.Info

Onze partners