Aan tafel met Eric Fernez, chef van het jaar: 'Mijn vrouw noemt me een dictator'

19/06/18 om 14:13 - Bijgewerkt om 15:19

Hij besloot tien jaar geleden om niet langer te koken volgens de ideeën van gastronomische gidsen of culinaire tendensen. Die mindset leverde Eric Fernez ironisch genoeg twee Michelinsterren op en de titel 'Chef van het jaar 2018' volgens Gault&Millau. 'Ik kan doen wat ik wil in de keuken.'

Slechts veertien jaar was hij. Terwijl jongens van die leeftijd meestal nog geen flauw benul hebben van wat de toekomst hen zal brengen, wist de jonge Eric Fernez al zeer goed wat hij later wilde worden: chef-kok in zijn eigen restaurant. De passie voor het koken dankt de inmiddels 58-jarige man aan wijlen zijn grootmoeder. 'Ze liet me altijd meehelpen in de keuken', glimlacht Fernez met blinkende ogen. 'Ik heb nadien nooit iets anders willen doen.'
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners