Aan tafel bij Nigella Lawson: 'Taart met stevia is flauwekul'

28/11/17 om 21:00 - Bijgewerkt op 30/11/17 om 09:54
Uit Knack Weekend van 29/11/17

In Bij mij aan tafel, haar twaalfde kookboek al, komen we veel te weten over de beroemde Britse televisiekok: wat Nigella eet om een kater te bestrijden bijvoorbeeld of wat ze tijdens een slapeloze nacht uit de ijskast haalt. Maar toch vooral wat ze dierbaren en vrienden voorschotelt als die bij haar thuis de voeten onder tafel schuiven.

Wie haar ooit bezig zag in een van haar kookprogramma's zal mij niet tegenspreken: niemand proeft suggestiever dan Nigella Lawson. Ze kijkt daar dan een beetje samenzweerderig bij, alsof ze geen kooktips, maar zondige roddels met de kijker deelt. Vier jaar geleden kwam the queen of food porn in zwaar weer terecht. De Britse tabloids smulden van haar echtelijke perikelen, met als dieptepunt een publieke ruzie waarbij kunstverzamelaar en miljonair Charles Saatchi haar bij de keel greep. Twee jaar na de scheiding krabbelde Nigella weer overeind, nam een nieuwe reeks televisieshows op en zette zich opnieuw aan het schrijven. Op haar zevenenvijftigste ziet ze er nog altijd uit als een Italiaanse filmster, zij het ongeveer gehalveerd in omvang. Achteloos wuift ze mijn opmerking weg: 'Ach, mijn gewicht wil weleens schommelen.' Alsof ze zich geneert omdat ze uiteindelijk toch gezwicht is voor de eisen van het vrouwelijk ideaalbeeld. Maar laten we het vooral over eten hebben.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners