4 redenen waarom je Valentijn in Brugge moet vieren

© iStock

Valentijn vieren in Brugge biedt vele mogelijkheden, of je de stad nu verkent te voet, met de fiets, per koets of per boot, in de frisse, mistige februarilucht lijkt de charmante Brugse binnenstad nog idyllischer en romantischer. Nog niet overtuigd? Laten we het met een versregel van Willy Lustenhouwer zeggen: ‘Bruhhe is oltyd schône’.

Sprookjesachtige monumenten

De prachtige historische gebouwen die de stad al eeuwen sieren staan garant voor een sprookjesachtige ervaring met een romantische ’touch’. Is het nu het Belfort, de Onze-Lieve-Vrouwekerk, de Basiliek van het Heilig Bloed of de Sint-Salvatorskathedraal, de unieke authenticiteit van deze monumenten doen ieders hart smelten. Omwille van de talloze standbeelden, gebouwen en monumenten wordt Brugge zelfs vaak een gratis openluchtmuseum genoemd.

Lieflijk bescheiden

In tegenstelling tot Antwerpen, Brussel of Leuven is de stad helemaal niet zo groot, en vind je er gemakkelijk je weg. Met je geliefde paraderen door de lieftallige hoofdstad van West-Vlaanderen voelt na enkele ogenblikken al aan als thuis, ook al is het maar voor een gezellig weekendje tussenuit. Vanwege haar bescheidenheid in omvang geraak je letterlijk overal in ‘no time’.

Al slenterend hand in hand door de charmante winkelstraatjes, je laten trakteren op een boottochtje op de reitjes langs de historische gevels, of je in een koets rit laten voorttrekken op de Brugse kasseien te paard, qua verplaatsingsmogelijkheden is Brugge op en top. Ook het openbaar vervoer is erg netjes en goed georganiseerd.

Omgeven door water

Brugge wordt niet voor niets het Venetië van het Noorden genoemd. Typisch voor het romantische Brugge zijn de charmante brugjes over de reitjes, en de sierlijke witte zwanen die daar uiteraard bij horen. De vergelijking met de romantische stad in Italië is daarmee snel gemaakt.

Ook de Noordzee is dichtbij. Hoewel Brugge niet aan de kust ligt, sta je er in 20 minuten met de trein. Vanuit het Belfort kan je op heldere dagen (met een beetje verbeelding) zelfs de kust zien. Verliefd uitwaaien op een winterse namiddag, om daarna een lekkere koffie te gaan drinken met zicht op zee. Bestaan er betere dingen?

Gastronomische top

Om de dag af in stijl af te sluiten, biedt Brugge met zijn vele toprestaurants een waaier aan culinaire hoogstandjes. Je op Valentijn gastronomisch laten verwennen met een gezellig dinertje bij kaarslicht, is onontbeerlijk op Valentijn.

Weekend.be selecteerde enkele gezellige culinaire toplocaties, die vaak worden bezocht door locals.

  • Bistro Bruut:

Deze broers gebruiken verse, eerlijke seizoen producten uit eigen streek, die met respect en zorg klaargemaakt worden. Dit alles in een huiselijk en ongedwongen kader, in een historisch pand met zicht op de Brugse reien. Meestraat 9, 8000 Brugge.

  • Restaurant Rock-Fort

Rock Fort is een trendy stadsbistro gelegen in de gekende Langestraat. De spijskaart is samengesteld uit uitsluitend gerechten die de eigenaars zelf ook lekker vinden, vooral focussend of de Franse en de Italiaanse keuken. Langestraat 15, 8000 Brugge.

  • ‘T Jong Gerecht:

De gemiddelde leeftijd van de drie chefs bedraagt amper 21 jaar. Dit restaurant werkt met ene aangename, moderne presentatie en verrassende smaakcombinaties. Langestraat 119, 8000 Brugge.

  • Restaurant Tanuki:

Tanuki is een Japans restaurant met naam in een typisch kader, gelegen in het centrum van Brugge met maar liefst 25 jaar ervaring. Puur en gezond, een aantrekkelijk aanbod a la carte, diverse menu’s (ook voor groepen) en take-away. Oude Gentweg 1, 8000 Brugge.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content