Eva Kestemont
Eva Kestemont
Redactrice KnackWeekend.be
analyse

27/12/17 om 13:43 - Bijgewerkt om 13:43

2017: het jaar waarin we ontdekten wat we niet mochten weten over ons eten

Het begon met knallende champagne en eindigde met een verklarend woordenboek chemische termen: afgelopen jaar ging het vaak over voedsel, en dat was lang niet altijd positief. Was het in 2017 echt zoveel erger gesteld met ons eten? Een terugblik.

Van vreemd klinkende additieven tot ethisch bedenkelijke productiemethoden: er is veel waarvan de voedingssector hoopt dat de consument het niet te weten komt. Afgelopen jaar werden echter heel wat tipjes van de sluier opgeheven. Of het nu undercover gemaakte filmpjes met dieren als ongelukkige hoofdrolspelers of bestrijdingsmiddelen in de landbouw betrof: bijna elke maand stond er wel een nieuw schandaal(tje) klaar. Hoe komt het dat we op een jaar tijd zoveel te verwerken kregen? En kunnen we 2018 met een gerust hart tegemoet?
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners