Zomertrend: tijdloze 'nude' nagels

04/03/15 om 12:05 - Bijgewerkt om 18:06

'Nude' nagels zijn tijdloos, chique en gesofisticeerd. Ook tijdens de modeweken in september, waar de trends voor de lente en zomer werden uitgelicht, waren neutrale crèmeachtige nagels prominent aanwezig op de catwalk.

Zomertrend: tijdloze 'nude' nagels

Backstage tijdens de SS15 show van Stella McCartney in Parijs. Tijdens de Parijse modeweek in september, werden 'nude' nagels voorspeld als dé nageltrend voor deze zomer. © Copyright Mark Leibowitz

Wat betreft 'nude' nagels is het is niet zo eenvoudig om de geschikte neutrale nagellak te vinden die past bij de ondertoon van je huid. Met de verkeerde kleur ziet je huid er snel dof en grauw uit. Maar eens je de juiste kleur te pakken hebt, doet de neutrale nagellak je huid stralen.

De eerste stap om te bepalen welk soort ondertoon je hebt, is te kijken naar de aders aan de binnenkant van je pols. Als deze ietwat groenachtig zijn, geniet je van een warme ondertoon, en kies je best voor paarse of roze crèmekleurige nagellak. Vrouwen met een blauwe/paarsachtige gloed aan de binnenkant hun hun pols, hebben dan weer een koelere ondertoon, en gaan best voor beige of perzikachtige tinten.

De 'nude' nagellak die door nail artist Madeline Poole werd gebruikt tijdens de SS15 show van Stella McCartney in Parijs: Sally Hansen 215 - Shore Enough (10,99 euro).

De 'nude' nagellak die door nail artist Madeline Poole werd gebruikt tijdens de SS15 show van Stella McCartney in Parijs: Sally Hansen 215 - Shore Enough (10,99 euro). © Copyright Mark Leibowitz

'Nude' nagels waren tijdens de modeweken in september vorig jaar dé beautytrend op vlak van manicure. In onder andere de shows van Alexander Wang, Burberry en Stella McCartney, waren modellen te bewonderen met de nude look. Deze laatst vernoemde werkte tijdens SS15 show in Parijs samen met Sally Hansen, dé baanbreker op het gebied van innovatieve nagelverzorging, trends en hoogwaardige producten.

(LD)

Onze partners