Actuele Thema's »

Zaha Hadid ontwerpt parfumflesje voor Donna Karan

maandag 09 juli 2012 om 16u07

Donna Karan © Reuters

De Amerikaanse modeontwerpster Donna Karan werkt voor haar nieuwe parfum ‘Woman’ samen met de Brits-Iraakse toparchitecte Zaha Hadid. Meer bepaald voor het ontwerp van het parfumflesje deed Karan beroep op Zaha Hadid en het resultaat is een klein glazen beeldhouwwerkje.

Donna Karan lanceert komende herfst haar nieuwe parfum ‘Woman’. Het parfum heeft een basis van sandelhout en vetiver uit Haïti. Daarnaast bevat het ook een vleugje oranjebloesem. Voor het flesje van deze nieuwe geur deed Donna Karan beroep op de Brits-Iraakse architecte Zaha Hadid. Hadid inspireerde zich voor het nieuwe parfumflesje van ‘Woman’ onder meer op het flesje van Karan’s populaire parfum ‘Cahsmere Mist’, dat ontworpen is door de inmiddels overleden man van Donna Karan.

Deconstructivistische ontwerpen van Hadid

Zaha Hadid is een Britse architecte met Iraakse roots. Eerste studeerde ze wiskunde aan de Universiteit van Beiroet om vervolgens architectuur te volgen aan de Architectural Association in Londen. Na de afronding van haar studies ging ze aan het werk in het Office for Metropolitan Architecture (OMA) van de bekende Nederlandse architect Rem Koolhaas. Vanaf 1980 heeft Hadid haar eigen ontwerpbureau. Haar ontwerpen passen binnen de deconstructivistische stijl.

Momenteel lopen er twee projecten van Hadid in België. Enerzijds is er het nieuwe station van Heist en anderzijds het toekomstige Havenhuis in de haven van Antwerpen. Volgend jaar zou dit bouwwerk in Antwerpen moeten klaar zijn. (LVR) 

KnackWeekend-nieuws in je facebook nieuwsfeed

Meer over: ,

   

Reageer

Nieuwsbrief

Ontvang het recentste lifestyle nieuws wekelijks in uw mailbox!

Schrijf u in op KnackWeekend wekelijkse nieuwsbrief

Schrijf u in op KnackWeekend wekelijkse reizennieuwsbrief

Schrijf u in op KnackWeekend wekelijkse recepten

Schrijf u in op KnackWeekend wekelijks culinair nieuws

E-mail:
 
  • Special Deco & Design
  • 10 om te zien: Nieuwe designtalenten, oude bekenden
  • Designer van het jaar: Marina Bautier

Whitepapers

Meest gedeeld