Weekend Beauty Awards: tien mooie winnaars

Women's Fragrance © Diane Hendrikx

Een semipermanent kleurtje voor de wenkbrauwen, crèmes die zijn aangepast aan je DNA of een nichegeur recht uit Australië. Knack Weekend koos de beste beautylanceringen van het voorbije jaar. Dit zijn de finalisten en de tien mooie winnaars!

De Weekend Beauty Awards werden op 19 maart uitgereikt bij Living Tomorrow in Vilvoorde. Nieuw dit jaar: de award voor de beste innovatie. Dat kan een innoverende verpakking zijn, verrassend design of een nieuw beautyritueel. In elk van de tien categorieën werden drie producten geselecteerd omdat ze vernieuwend en goed zijn. Daaruit werd telkens één winnaar gekozen door een professionele jury.

In de jury: hoofdredacteur Ruth Goossens, beautyjournaliste Franciska Bosmans en webjournaliste Katrin Swartenbroux van Knack Weekend, Delphine Kindermans en Isabelle Willot, hoofdredactrice en beautyredactrice van Le Vif Weekend en Fabienne Wil- laert, uitgever van beide magazines.


WOMAN’S FRAGRANCE

Women's Fragrance
Women’s Fragrance© Diane Hendrikx

Gabrielle van Chanel

Het was even wachten op het eerste nieuwe parfum van Chanel sinds Chance, maar dat geduld werd beloond. Huisparfumeur Olivier Polge liet zich voor Gabrielle inspireren door Coco Chanel zelf en creëerde een droombloem als ode aan de ontwerpster. Het resultaat is een zachte, transparante, erg vrouwelijke bloemengeur met jasmijn, oranjebloesem, ylangylang en tuberoos die erg veel vrouwen weet te bekoren.

Aura Mugler

De derde geur van Mugler past perfect bij het DNA van het Franse modehuis. Hij deelt zijn beginletter en gourmandkarakter met zijn voorgangers en zet net als Alien en Angel vrouwelijkheid in de kijker. Vier neuzen brachten het planten- en dierenrijk samen in een oriëntaalse groene geur met verrassende ingrediënten als tijgerliaan, wolfwood en rabarberblad, maar ook oranjebloesem (de favoriet van Mugler zelf) en bourbonvanille. Barok en bedwelmend, zoals we dat van Mugler gewoon zijn.

WINNAAR: Twilly d’Hermès

Een millennialgeur, jawel, maar op zijn Hermès’. Christine Nagel, de parfumeurontwerper van het Franse huis, liet zich inspireren door de befaamde zijden Twilly-sjaaltjes en de jonge meisjes die ze tegenwoordig op originele manieren dragen. Het resultaat, een mix van gember, tuberoos en sandelhout, is vrolijk, pittig en elegant.


INNOVATIE

Innovatie
Innovatie© Diane Hendrikx

Super Restorative Instant Lift Serum Mask – Face and Neck Sheet Mask van Clarins

Dit liftende en verstevigende vliesmasker haakt vast achter je oren en blijft dus mooi op zijn plek blijft zitten terwijl het inwerkt. Het stopt bovendien niet aan je kaaklijn, maar bedekt ook mooi je hals, een vaak vergeten stukje huid dat nochtans extra verzorging kan gebruiken in de strijd tegen huidverslapping. Slim gezien van Clarins.

Three Part Harmony Day & Night Eye Cream Duo van Origins

Origins stopte twee crèmes in één potje: de rozige dagcrème belooft tekenen van huidveroudering te bestrijden en je blik te doen stralen, de rijkere nachtcrème voedt de huid intens terwijl je slaapt. De twee-in-éénverpakking is handig compact.


WINNAAR: Airless Pot Time Resist van Yon-Ka

Yon-Ka introduceerde voor zijn dag- en nachtcrème de clevere touch & slide airless pot. Je swipet met je vinger naar links over het potje en de verpakking geeft zo de juiste dosis crème vrij. Een goed idee, want de hermetisch afgesloten formule komt niet in aanraking met zuurstof en bacteriën, waardoor ze langer goed blijft en er minder bewaarmiddelen nodig zijn.


MEN’S FRAGRANCE

Men's Fragrance
Men’s Fragrance© Diane Hendrikx

Gentleman Givenchy

Dit parfum werd geïnspireerd door de originele versie uit 1975, waarin patchoeli overheerste, maar kreeg een moderne, frissere twist. Meester-parfumeurs Nathalie Lorson en Olivier Cresp mixten lavendel en iris met een vleugje zoete peer en combineerden patchoeli met leer. Mannelijk, maar met een zachte knipoog.

Man Rose van Etro

In dit dandy, niet-alledaags parfum werd Turkse roos gecombineerd met Sichuanpeper, kardemom, geranium, wierook, patchoeli, vetiver, leer en muskus. Het resultaat is kruidig en warm en een aanrader voor mannen (en vrouwen) die zich graag onderscheiden met een signatuurgeur.

WINNAAR: Blue Cypress van Goldfield & Banks

Franco-Belg Dimitri Weber verhuisde naar Sydney, werd verliefd op de pracht van Australië en lanceerde in 2016 het nicheparfummerk Goldfield & Banks. Dit frisse uniseks parfum is een geurtrip naar het nationaal park Kakadu, waar dauw van nieuwe eucalyptus- en cipresblaadjes opstijgt in de ochtendzon. Met blauwe cipres, lavendel, patchoeli, steranijs en kruidnagel.


HIGH LUXURY

High Luxury
High Luxury© Diane Hendrikx

Dior Prestige La Micro-Huile de Rose van Dior

Dit concentraat gebruik je nog voor je serum, als een extra energieshot voor je vermoeide huid. Het bevat twintig kostbare micronutriënten uit de Rose de Granville – vitamines, omega-zuren, mineralen, antioxiderende fytonutriënten en aminozuren – die de huid moeten versterken en in balans brengen. Elke flacon bevat meer dan 10.000 hightech micropareltjes die de twintig actieve bestanddelen pas vrijgeven wanneer je ze in je huid masseert.

Re-Nutriv Ultimate Diamond Transformative Thermal Ritual van Estée Lauder

Dit luxueuze nachtmasker met een hoge concentratie extract van zwarte diamanttruffel en botanische oliën belooft de spa naar je badkamer brengen. Bij de crème hoort een massageritueel om de bloeds- omloop te stimuleren. En een massagesteen die ervoor zorgt dat de crème sneller door de huid wordt opgenomen.

WINNAAR: Huidverzorging op basis van je DNA en levensstijl van Nomige

Op basis van een DNA-test ontwikkelt Barbara Geusens Barbara Geusens, doctor in de dermatologie, op maat gemaakte producten: een dag- en nachtserum en een nachtcrème die inspelen op de (eventuele) mutaties in je genen die je huid sneller doen verouderen. Via een online lifestyletest wordt ook bepaald welke lifestyle- crème bij je past omdat ook je levensstijl invloed heeft op je huid.


FACE CARE

Face Care
Face Care© Diane Hendrikx

Fresh Pressed Daily Booster with Pure Vitamin C 10% van Clinique

Vitamine C is een krachtig anti-agingingrediënt, maar ze behoudt haar krachten niet lang. Haar zo lang mogelijk stabiel en vers houden is dus noodzakelijk, maar ook moeilijk. De oplossing van Clinique: je activeert de hoge concentratie vitamine C in deze booster zelf voor je ze voor het eerst gebruikt. Ze blijft 7 dagen optimaal werken, voldoende voor een kuur, en belooft een gladde, egale huid.

ACN+ Cream van YUN

Het Belgische skincaremerk YUN ontwikkelt skincare die lief is voor je huidmicrobioom, de goede bacteriën die op je huid wonen en haar gezond helpen te houden. Het slaagde erin levende probiotica in deze acnécrème te stoppen. Die moeten het microbioom opnieuw in balans brengen.

WINNAAR: Waso van Shiseido

Shiseido richt zich met Waso specifiek op millennials, vandaar de vrolijke packaging en de ‘speciale’ formules zoals een dagcrème die zich aan je teint aanpast. De lijn is geïnspireerd op ‘Washoku’, de holistische, traditionele Japanse keuken. In de formules vind je bestanddelen als wortel, honing, tofu en de Japanse mispel loquat die de jonge huid in balans brengen, hydrateren en helpen beschermen tegen externe agressors.


HAIR CARE

Hair Care
Hair Care© Diane Hendrikx

Clean Maniac Micellar Clean-Touch Shampoo van Redken

Redken stopte micellen in deze shampoo; die trekken als magneetjes talg, haarstylingrestjes en vuiltjes aan en verwijderen ze op een zachte manier, zonder het haar en de hoofdhuid te strippen. De belofte: frisgewassen, luchtig, glanzend haar. De formule is verder vrij van sulfaten en siliconen en heeft een uv-filter.

Phytomillesime van Phyto

Je wilt je haarkleur natuurlijk zo lang mogelijk zo intens en glanzend houden als toen het net gekleurd was. Phyto creëerde daarom dit gamma met vijf producten dat de pigmenten in de haarvezel vasthoudt dankzij het Color Locker Complex dat een beschermende barrière rond het haar vormt.

WINNAAR: PramAsana Scalp Care van Aveda

Een gezonde haardos start bij een gezonde hoofdhuid. En daar moet deze lijn met 96% natuurlijke ingrediënten voor zorgen. De Exfoliating Scalp Brush stimuleert de doorbloeding van de hoofdhuid en haalt productrestjes weg, de cleanser met salicylzuur reinigt en exfolieert. Het concentraat houdt de talgproductie in balans en beschermt tegen pollutie en vrije radicalen.


BODY CARE

Body Care
Body Care© Diane Hendrikx

Huidcontact Spray van Smoovall

Blotebenenweer heeft één vervelende bijwerking: tegen elkaar schurende dijen die pijnlijke schaafwondjes kunnen veroorzaken. Ook sporters kunnen last krijgen van wondjes op plekken waar lichaamsdelen tegen elkaar schuren. Smoovall speelt op dit probleem in met een handige spray. Die legt vier uur lang een beschermend, transparant laagje op je huid dat de wrijving vermindert.

The Ritual of Ayurveda Natural Dy Oil for Body & Hair van Rituals

Rituals creëerde een droge, 100% natuurlijke olie, geïnspireerd op de drie dosha’s uit de Indiase ayurvedische gezondheidsleer: vata, pitta en kapha, de basiskrachten die in elk van ons zitten. Afhankelijk van welke dosha in je lichaam domineert, kies je de olie die het best bij je past.

WINNAAR: Lipikar Stick AP+ van La Roche-Posay

Wie een atopische huid heeft, weet hoe jeuk je leven een stuk onaangenamer kan maken. Dus ontwikkelde La Roche-Posay deze handige stick die je makkelijk overal mee naartoe neemt en die jeuk onmiddellijk belooft te verzachten. De parfumloze formule met karitéboter, zinkgluconaat, probiotica en madecassoside doorbreekt de jeuk-krabcyclus, zodat de huid kan herstellen.


CONSCIOUS

Conscious
Conscious© Diane Hendrikx

Transforming Essential Cream van Collistar Natura

Deze multitaskende, 95% natuurlijke crème met plantaardige boters en stevia- en quinoa-extract past mooi binnen de doe-het-zelftrend waarbij je met natuurlijke ingrediënten zelf je skincare maakt. Je kunt ze gebruiken als dagcrème, of je voegt er keukeningrediënten als suiker, olijfolie, yoghurt of honing aan toe om een scrub, hydraterend, verhelderend of revitaliserend masker op maat te creëren.

Multimas’kit van Akane

Akane speelt in op de multimaskingtrend met deze kit met drie gezichtsmaskers. Dat uit Japan afkomstige ritueel houdt in dat je verschillende maskers gebruikt, aangepast aan de noden van specifieke zones: een zuiverend masker op je T-zone en een hydraterend op je wangen bijvoorbeeld.

WINNAAR: Amazonian Balm van The Body Shop

The Body Shop stopte slechts negen volledig natuurlijke ingrediënten in deze multitaskende balsem. Die houdt tattoos mooi, voedt droge vlekjes en lippen, verzorgt nagelriemen… Indianenstammen uit het Amazonegebied verzorgen hun huid en tattoos al eeuwenlang met babassuolie en bijenwas, twee ingrediënten die ook in de balsem zitten.


MAKE-UP

Make-Up
Make-Up© Diane Hendrikx

Encre de Peau All Hours Foundation van Yves Saint Laurent

De All Hours Foundation belooft 24 uur lang perfect te blijven zitten, wat je ook doet, zonder sporen op je kleren achter te laten. De waterproof formule zit boordevol fijne pigmentbolletjes in siliconenhars en laat een fris laagje op de huid achter voor een matte, erg dekkende finish.

Rouge Dior Double Rouge Lipstick van Dior

Dior speelt handig in op de lip art-trend met deze tweekleurige lipstick, bedacht door Peter Philips. In één haal creëer je een subtiel ombré-effect dankzij een matte contourkleur die de lippen omlijnt en een lichter, metallic parelmoeren hart dat de mond voller doet ogen.

AWARD: Tattoo Brow van Maybelline New York

Deze gekleurde gel kleurt je wenkbrauwen tot drie dagen lang. Aanbrengen met het penseeltje, twintig minuten tot een hele nacht laten inwerken, afpellen en je wenkbrauwen ogen voller en rijker van kleur. En dat voor een fractie van de prijs in een brow bar.


BEST BUDGET

Best Budget
Best Budget© Diane Hendrikx

Bi-fase micellair water van L’Oréal Paris

Deze nieuwe, parfum- en alcoholvrije formule combineert de voordelen van een oliefase – vlot (waterproof) make-up verwijderen – met die van een waterfase met micellen die de huid in alle zachtheid reinigt.

Elixir Jeunesse van Yves Rocher

De beautywereld focust almaar meer op de nefaste invloed van pollutie op de huid. Yves Rocher tackelt dat probleem met het voor meer dan 90% natuurlijke gamma Elixir Jeunesse. Extract van duurzaam gekweekte Aphloia, een plant uit de hoogvlakten van Madagaskar, bekend om zijn herstellende eigenschappen, moet je huid tegen pollutiepartikeltjes beschermen en collageen helpen herstellen.

WINNAAR: Essentials Urban Skin Defense van Nivea

De jonge urban vrouw die een gejaagd leven leidt heeft volgens Nivea nood aan aangepaste huidverzorging. De dag- en nachtcrème met hyaluronzuur moet de huid 48 uur lang intensief voeden. Extract van biologische groene thee belooft het huideigen afweersysteem te boosten en de huid te ontgiften. Een cocktail van antioxidanten en provitamine B5 helpt de pH-waarde van de huid optimaal te houden waardoor ze zichzelf kan beschermen tegen aanvallen van buitenaf .

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content