Vrouwen laten tandvlees tatoeëren om mooiere glimlach te hebben

04/01/13 om 09:40 - Bijgewerkt om 09:40

Bron: Knack Weekend

In Senegal kicken vrouwen op zwart tandvlees, omdat dat de tanden nog witter laat lijken. Verschillende vrouwen ondergaan een redelijk primitieve en pijnlijke procedure om hun glimlach te laten stralen. Of waar modificatie soms heel dicht aanleunt bij mutilatie.

Vrouwen laten tandvlees tatoeëren om mooiere glimlach te hebben

Ingebonden voetjes, halsverlengingen, implantaten; mensen doen gekke én pijnlijke dingen om hun persoonlijke schoonheidsideaal te bereiken. In Senegal is men geobsedeerd door donker tandvlees, omdat dat mooier afsteekt tegen witte tanden. Verschillende vrouwen laten hun tandvlees dan ook -op bijzonder primitieve wijze- zwart tatoeëren; een pijnlijke procedure die daarom ook niet overal even populair is.

In onderstaand filmpje ontmoeten we Marième, een jonge vrouw die beweert dat het hebben van zwart tandvlees voor haar een obsessie is geworden. Haar moeder heeft het gedaan en haar vriendinnen ook; nu is zij aan de buurt.

De vrouw die de procedure zal uitvoeren doet dit gewoon in het voortuintje van haar huis. Ze is ervan overtuigd dat getatoeëerd tandvlees vrouwen niet enkel een mooiere glimlach geeft, maar dat het hen ook beschermt tegen tandaandoeningen en een slechte adem. Door middel van zelfgemaakte naalden en een mengsel van shea boter en olie geeft ze een jammerende Marième waar ze altijd van heeft gedroomd. (KS)

Onze partners