Voldoende slaap, maar nog steeds moe: dit zouden wel eens de redenen kunnen zijn

© iStock

Maak je er werk van om op tijd onder de wol te kruipen, maar val je nog steeds in slaap achter je bureau? Er zijn verschillende voor de hand liggende verklaringen die jou misschien van je probleem kunnen helpen.

Als je na een drukke werkdag thuiskomt, dan is de zin vaak weg om nog richting de fitness of het park te trekken. Het is echter net op dit moment dat je een work-out het hardst nodig hebt. Enerzijds toonde een studie van de universiteit van Georgia aan dat een lichte work-out vermoeide gevoelens met 65% kan verlagen. Anderzijds val je ’s avonds makkelijker in een diepere slaap.

Vergeet tijdens de dag niet te drinken. Je voelt je doorgaans wat meer moe als je te weinig drinkt. Je bloedvolume daalt en als gevolg hiervan moeten je hart en de rest van je lichaam extra hard werken, wat dus moeheid in de hand werkt. Alcoholische dranken zijn echter niet heilzaam wanneer je je moe voelt. Velen denken dat een ‘slaapmutsje’ geen kwaad kan, maar alcohol zorgt ervoor dat je minder lang diep slaapt. En het is net dit soort slaap die je nodig hebt om je uitgeslapen te voelen.

Een andere reden kan ook in je eetpatroon gezocht worden. Het zou kunnen dat een tekort aan ijzer je een moe gevoel bezorgt. Ijzer is essentieel voor de productie van hemoglobine, het eiwit dat ervoor zorgt dat zuurstof in je lichaam rondreist. Een check-up bij de dokter en het toevoegen van enkele ingrediënten aan je weekmenu zouden je al een eind op weg moeten helpen.

In tegenstelling tot wat je zou vermoeden is uitslapen in het weekend niet altijd zo’n goed idee. Mensen denken vaak ‘ik zal dit weekend wat bijslapen’, maar net deze ommezwaai in je bioritme kan je slaap ernstig verstoren. Ook in het weekend hou je dus best je ritme van 7 à 9 uren slaap aan. (AB / Via Elle.nl)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content