Vier moedige mensen gaan uit de kleren in Gent om positief zelfbeeld te promoten

09/09/15 om 08:47 - Bijgewerkt op 29/02/16 om 20:07

In navolging van Jae West, een jonge Britse die in augustus gekleed in slechts een zwarte slip en beha iedereen wilde aanzetten om van je eigen lijf te houden, gingen vier vrijwilligers van de vereniging 'Anorexia Nervosa - Boulimia Nervosa' uit de kleren. Zij wilden de aandacht vestigen op de Dag van Eetstoornissen op 27 september.

Vier moedige mensen gaan uit de kleren in Gent om positief zelfbeeld te promoten

De vier vrijwilligers gingen uit de kleren op de Gentse Korenmarkt. © ANBN

Met de boodschap 'Wij zijn allemaal OK' gingen de vier één voor één geblinddoekt in het midden van de Korenmarkt staan. Gent is dit jaar de uitvalsbasis van de 'Dag tegen Eetstoornissen' op 27 september. De vereniging ANBN wilde gewone voorbijgangers laten zien dat de steun van de omgeving en van lotgenoten essentieel is voor mensen die worstelen met hun zelfbeeld.

Volgens ANBN verliezen mensen die problemen hebben met hun zelfbeeld ook hun zelfvertrouwen. Eetstoornissen kunnen hiervan een kwalijk gevolg zijn en een dag als 27 september is dus 'ideaal' om de aandacht hierop te vestigen. Ze willen naar eigen zeggen bouwen aan 'een gemeenschap waar mensen elkaar in een veilige en positieve sfeer kunnen ontmoeten en ervaringen kunnen delen'. (AB)

Onze partners