UV-nagellampen kankerverwekkend?

09/03/13 om 11:16 - Bijgewerkt om 11:16

Bron: Knack Weekend

Volgens een recente studie van de Amerikaanse Skin Cancer Foundation zijn alle toestellen die ultraviolet licht uitstralen in zekere mate kankerverwekkend. Hiermee worden onder andere ook de veelgebruikte UV-lampen om manicures te drogen geviseerd, zo meldt Refinery29.

UV-nagellampen kankerverwekkend?

© thinkstock

"Hoewel de risico's op huidkanker redelijk klein zijn bij het gebruik van deze UVR-nagellampjes, zijn ze niet onbestaande", aldus Elizabeth K. Hale, vice-voorzitster van de Skin Cancer Foundation. Deze toestellen zouden vooral geschubde cel carcinoma veroorzaken, de tweede meest voorkomende vorm van huidkanker die vaak voorkomt op de handen en rond de vingernagels.

Toen gelmanicures -waarbij het gebruik van een UV-lamp bijna onvermijdelijk is- voor het eerst gelanceerd werden, stelde de medische gemeenschap zich al vragen bij het gevaar van deze straling. Nu is dus bevestigd dat er wel degelijk gevaar huist in deze kleine lampjes waar vrouwen hun handen om de twee weken onder duwen, om nog maar te zwijgen wat dit licht doet voor de veroudering van de toch al broze huid op uw handen. Refinery29 raadt aan om uw handen en nagelriemen voor uw manicure te beschermen met een hoge SPF. (KS)

Onze partners