Shopping: deze afwasbare zelfbruiners bezorgen je een stralend zomerkleurtje

09/04/15 om 16:25 - Bijgewerkt om 16:25

De piek van 20 graden wordt voorspeld voor dit weekend, wat betekent dat blote benentijd meedogenloos om de hoek komt loeren. Wie zich schaamt voor zijn (voorlopig) witte melkflessen, maar niet te drastisch wil ingrijpen, kan gerust opteren voor een afwasbare zelfbruiner.

Vooraleer je overgaat tot het kiezen van jouw favoriet in het rijtje, enkele tips voor het correct aanbrengen van het goedje.

Scrubben Bereid je huid voor door het grondig reinigen en scrubben van lichaam en gezicht. Dode en droge huidcellen worden in dit proces verwijderd en de huid wordt zachter. Vergeet hierbij je hals en decolleté niet.

Nooit mengen met lotion Zorg er voor dat het lichaam volledig vrij is van water, crèmes of oliën. Heb je van nature een droge huid en wil je die hydrateren vooraleer je overgaat tot het aanbrengen van de gel, kies dan een zelfbruinproduct op basis van olie, maar meng nooit lotion met zelfbruiner, dat zorgt enkel maar voor onregelmatige strepen en vlekken.

Vaseline Smeer de huid onder je haarlijn, rond de wenkbrauwen en nagelriemen in met Vaseline. Deze plaatsen hebben de grootste kans om oranjekleurige tinten te vormen, en Vaseline zorgt er voor dat dat wordt tegengegaan. Ook droge plekken als de enkel en ellebogen mogen gerust voorzien zijn van een laagje Vaseline.

Gebruik latexhandschoenen Wie geen moeilijk afwasbare oranje handen wil, en simpelweg hygiënisch te werk wil gaan, kiest best voor het gebruiken van latexhandschoenen. Breng verticaal aan vanaf de voeten en voer lange, gevarieerde smeerbewegingen van onder naar beneden uit om strepen of vlekken te verwijderen. Voor de armen begin je best vanuit de binnenkant van je pols.

Handpalmen Na het smeren doe je de handschoenen uit en wrijf je met de binnenkant van je handpalm over je rug voor een lichte natuurlijke tint.

Afspoelen met koud water Gebruik een washandje met douchegel en spoel af met ijskoud water. Warm water zorgt ervoor dat de kleur langer blijft en opent de poriën.

(LD)

Lees meer over:

Onze partners