Shmink deze vrouw en werk mee aan een onderzoek!

05/02/15 om 16:35 - Bijgewerkt om 16:37

Niel Van Herck, reisblogger en eeuwige nieuwsgierigaard, vroeg zich af hoe verschillend mannen en vrouwen (zichtbare) make-up percipiëren. Ook u kan meewerken aan zijn mini-onderzoek.

Shmink deze vrouw en werk mee aan een onderzoek!

E. Clarke without make-up © buzzfeed

Toen Niel Van Herck (u weet wel, de globetrotter achter Tjoolaard die dit jaar onze Weekend Blog Award in de Travel categorie mee naar huis mocht nemen) met enkele vrienden in een discussie belandde over make-up, en of ze (duidelijk zichtbare) make-up al dan niet aantrekkelijk vonden, besloot hij dat het gesprek open getrokken moest worden. Make-up wordt doorgaans immers gebruikt om onszelf mooier te maken, maar hoeveel mooier mogen we onszelf maken zonder dat het plots als 'lelijk' wordt gepercipieerd. Dat moest onderzocht!

Momenteel maant Van Herck zoveel mogelijk mannen en vrouwen aan om bovenstaande foto van Game of Thrones actrice Emilia Clarke in te laden in de mobiele applicatie MakeUp (iPhone Android) en haar te voorzien van een laag die volgens u begeerlijk is. Het resultaat mag gemaild worden naar nielvanherck@hotmail.com

"Uiteraard is de dame op de foto ook heel mooi zonder make-up, maar ik wil eigenlijk gewoon te weten komen wat de verschillen zijn tussen de verschillende make-up looks die mensen mooi of aantrekkelijk vinden, en of die verschillen tussen al die diverse looks genderbased zijn." Wij wagen een gokje: vrouwen gaan overstag voor een behoorlijk kunstig aangebrachte eyeliner of contourtechnieken terwijl mannen dan weer zouden kiezen voor een opgemaakte lip en een gezicht dat (volgens hen) voor de rest 'natuurlijk' is.

"Soms denk ik dat een meisje helemaal niets op heeft, maar dan moeten de vrouwen in het gezelschap me altijd terecht wijzen. Het is duidelijk dat wij daar minder oog voor hebben", lacht de travelblogger wiens definitie van foundation waarschijnlijk "een zweetdoorlatend thermisch onderhemdje" is.

Het mini-experiment van Niel heeft wat weg van wat journaliste Esther Honig vorig jaar uitprobeerde. Ze stuurde een foto van haar gezicht naar veertig photo editors over heel de wereld met de simpele vraag "make me beautiful". De resultaten waren even divers als verrassend en kan u hier terugvinden.

Van Herck belooft in ieder geval om zijn bevindingen ook met Knack Weekend te zullen delen. "Op dit moment lopen de inzendingen al vlot binnen. Natuurlijk zijn er enkele grapjassen die de foto verwerken tot Maggie De Block of Margriet Hermans, maar ik meen dit kleine onderzoekje wel serieus."

Lees meer over:

Onze partners