Actuele Thema's »

Facelift met bijengif: het geheim van Camilla

vrijdag 30 juli 2010 om 17u09

Oordeel zelf: Camilla in maart 2010.

Oordeel zelf: Camilla in maart 2010. © epa

De hertogin van Cornwall, beter bekend als Camilla Parker-Bowles, heeft op haar 63ste natuurlijk lang geen gladde huid meer. Veel tijd in de zon en jaren van roken hebben hun sporen nagelaten. Maar volgens aandachtige observeerders gaat ze er met de jaren merkelijk jonger uitzien. Gisteren werd het mysterie opgelost. Camilla blijkt ‘organische facelifts’ te ondergaan.

Camilla brengt regelmatig een bezoekje aan huidexperte Deborah Mitchell, zo gaf haar woordvoerder toe aan de Britse krant The Daily Mail, zonder in detail te treden over wat ze er precies gaat doen. Mitchell maakte haar handelsmerk van bijengif als alternatief voor botox. Ze heeft een schoonheidssalon in Shropshire en werkt ook aan de Hale Clinic in Londen. En ze beweert dat haar ‘bee venom mask’ rimpels gladstrijkt.

Zo’n masker kost 55 pond (66 euro) en werkt door de huid zacht te ‘steken’ met bijengif. “Daardoor zendt het lichaam meteen bloed naar dat ‘gestoken’ gedeelte van de huid en stimuleert het de productie van natuurlijk collageen en elastine. Die spannen het huidweefsel op. Het gif ontspant ook de spieren”, legt Mitchell uit aan de Britse krant The Daily Mail. “Het houdt de huid jong en is niet pijnlijk. Want het gif maakt slechts één procent van het masker uit. Je voelt alleen een prikkeling”.

Het bijengif blijkt afkomstig van bijenkorven in Nieuw-Zeeland. De insecten worden gestimuleerd om te steken op een glazen plaat. Op die manier leveren ze gif, maar verliezen ze hun angel niet en blijven ze dus leven. 

Ann Heylens.

KnackWeekend-nieuws in je facebook nieuwsfeed

Meer over: , ,

   

Reageer

Nieuwsbrief

Ontvang het recentste lifestyle nieuws wekelijks in uw mailbox!

Schrijf u in op KnackWeekend wekelijkse nieuwsbrief

Schrijf u in op KnackWeekend wekelijkse reizennieuwsbrief

Schrijf u in op KnackWeekend wekelijkse recepten

Schrijf u in op KnackWeekend wekelijks culinair nieuws

E-mail:
 
  • Dossier: Laat er licht zijn!
  • Comfort food: Winters koken met Jamie Oliver
  • Fenomeen: Er is (alweer) een nieuwe man

Whitepapers

Meest gedeeld