Lenteschoonmaak voor je lichaam

Niet alleen je huis verdient een lenteschoonmaak, ook je lichaam kan wel wat herbronning gebruiken na de helse winter die er nu – hopelijk – bijna op zit.

Niet alleen je huis verdient een lenteschoonmaak, ook je lichaam kan wel wat herbronning gebruiken na de helse winter die er nu – hopelijk – bijna op zit.

Je lichaam zomerklaar maken begint vanbinnen. Laat de zware winterse kost voor wat het is en probeer zoveel mogelijk te profiteren van de verse groenten en fruit die nu in bloei komen te staan. Onder meer aardbeien, pompelmoes, asperges, bloemkool, spinazie, radijs en broccoli zijn in de lentemaanden op hun lekkerst. Een stevige detox waarbij je enkel leeft op sapjes en water is niet meteen aan te raden als je nog moet gaan werken, maar je kan je lichaam wel reinigen door enkele zaken te schrappen. Vermijd alcohol, cafeĆÆne en koolzuurhoudende dranken en ga voor water en groene thee.

Beweging

Als je de tijd niet vindt voor een bezoekje aan de fitness, kan je dankzij enkele eenvoudige trucjes toch aan je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid beweging geraken. Begin al bij het ontwaken met enkele eenvoudige stretchoefeningen om je metabolisme op gang te krijgen (altijd gevolgd door een gezond ontbijt!). Parkeer je auto een beetje verder of wandel naar het treinstation en ga ook tijdens je middagpauze even naar buiten.

Beauty

Nu je eet-en bewegingsgewoonten opnieuw wat aangepast zijn aan de lente, is het tijd om ook de rest in orde te brengen. Eis de badkamer op en ga aan de slag met crĆØmes, scheermesjes en nagellak.

Om je benen, oksels en bikinilijn stoppelvrij te maken, kan je kiezen voor scheren (onder de douche en altijd met scheerschuim), epileren of waxen. Je kan ook aan de slag gaan met een ontharingscrĆØme, maar test altijd eerst op een klein stukje huid om te zien of je niet allergisch bent. Na het ontharen is een scrub aangewezen om alle dode huidcellen te verwijderen. Tip: begin met je haar te wassen, breng dan een maskertje aan en laat het intrekken terwijl je aan de slag gaat met je scheermesje. Zo verlies je zo weinig mogelijk tijd.

Na je douche breng je een hydraterende bodylotion aan of kan je ook aan de slag gaan met zelfbruiner of verstevigende crĆØmes. Zorg in ieder geval voor voldoende hydratatie want je huid heeft serieus afgezien tijdens de koude wintermaanden.

Ook je gezicht heeft heel wat te verduren moeten krijgen, van ijzige winden tot hagel en sneeuw. Breng naast je dagelijkse beautyroutine ’s avonds een maskertje aan tegen de vermoeidheid zoals Sleep Recover van Filorga. Ook Clinique heeft een herstellende crĆØme die alle tekenen van vermoeidheid wegwerkt. Als je ’s morgens toch nog last hebt van donkere kringen, kan Phyto Cernes Eclat van Sisley hulp bieden, een product dat verzorgt en maquilleert tegelijk.

Een lente make-over is niet volledig zonder een manicure en pedicure. Dit hoeft je geen fortuin te kosten, want een basisverzorging kan je makkelijk zelf thuis doen. Knip je nagels na het douchen, dan is er minder risico om ze te beschadigen. Doe vervolgens nagelriemolie op je nagels en masseer die goed in. Verwijder daarna restjes nagellak en was je handen goed zodat alle olie weg is. Wacht met vijlen tot je nagels droog zijn en breng daarna een beschermende laag nagellak aan, gevolgd door een eerste laag van je favoriete lentekleur.

Nu zou je er weer volledig tegenaan moeten kunnen en is het enkel nog wachten op het lenteweer!





Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content