Kuren in Belle Epoquestijl

In het Grand Hotel Loreamar in Saint-Jean-de-Luz kan u in alle luxe genieten van de beste wellnessbehandelingen.

Biarritz stond lang bekend als exclusief oord aan de Franse Atlantische kust. Intussen zijn de badstad en haar omgeving al lang gedemocratiseerd, maar als u toch nog wat grandeur van weleer wil opsnuiven, kan u verblijven in het Grand Hotel Loreamar in het vlakbij gelegen Saint-Jean-de-Luz. Dit vijf sterren-hotel werd in 1909 opgetrokken in de baai van het kleine kustplaatsje en heeft dankzij een grondige renovatie met respect voor de oorspronkelijke stijl niet aan glorie ingeboet. Twee jaar geleden opende het in zijn kelderverdieping een gloednieuw wellnesscenter. Reden genoeg om één en ander uit te testen.

Kamer met privé-zwembad
Over de ontvangst geen klagen. Ik krijg meteen de ‘Chambre Océan Piscine’. Zoals de naam al doet vermoeden, maar toch mijn wildste verwachtingen overtreft, biedt de kamer niet alleen uitzicht op de Atlantische Oceaan, maar ook op een terras met privé-zwembad. Jammer genoeg haalt het kwik er tijdens mijn verblijf amper 15 graden en staat er een krachtige zeebries. Een plons zit er dus niet in, maar uitkijken op een privé-zwembad geeft wel een buitengewoon luxueus gevoel. Gelukkig bevindt zich in het thalossogedeelte van het hotel ook een verwarmd zwembad met zeewater, waar ik tussen de behandelingen door wel een aangename duik kan maken.

Verwennerij
Het hotel stelt mij om te beginnen een ‘massage bien être’ voor. En weldoend is die zeker. Enig minpunt. De overenthousiaste masseur praat de hele tijd, waardoor enkel ontspannen en genieten moeilijk wordt. Later volgt nog een ‘massage-energie’. En die gebeurt wel volgens de regels van de kunst. Meer energie voel ik niet meteen, maar pure verwennerij is zo’n massage wel.

Maar het Thalasso-center van Loreamar heeft veel meer te bieden dan dat. Een AHA-peeling met fruitzuren moet mijn acné onder controle houden en tegelijkertijd beginnende rimpeltjes te snel af zijn. De dermatologe van het centrum smeert een prikkend goedje op mijn huid. Genieten is dit niet. Maar met de leuze ‘wie mooi wil zijn moet lijden’ hou ik het ondanks tranende ogen en op hol geslagen slijmvliezen vol. Na twintig minuten wordt ik eindelijk verlost. Resultaat: mijn huid voelt glad aan. Om de roodheid te kalmeren (en fijne lijntjes op te vullen) volgt nadien een zacht collageenmasker. Het echte effect van de peeling wordt evenwel pas in de dagen nadien zichtbaar, wanneer een flinke vervellingsoperatie optreedt. Uit de zon blijven is dan geboden.

Verjongingskuur
Het paradepaardje van het Grand Hotel Loreamar is de vijfdaagse anti-verouderingskuur. Die start met een voedingscheck-up door een dokter-nutritionist die er voor zal zorgen dat u de hele week (en hopelijk ook daarna) evenwichtig eet. Een dermatologe bekijkt de toestand van uw huid en voorziet elke dag een behandeling, gaande van een peeling tot hyaluronzuurinjectie. Ook wanneer u dit programma volgt, wordt u verwend met diverse massages. Maar u dient ook zelf een inspanning te leveren. Want wie zich ingeschreven heeft voor de anti-verouderingstherapie moet elke dag minstens een half uurtje sporten. Een gezonde levensstijl aanleren doet natuurlijk niemand kwaad, maar of de artsen van het thalassocentrum geloven dat deze kuur u meteen tien jaar jonger maakt, is wat twijfelachtig. Want op aanvraag kan u ook naar drastischere middelen grijpen. Een botox-spuitje is er geen taboe.

Absolute aanrader
Grand Hotel Loreamar is een absolute aanrader om in alle rust -er mogen maximum 40 mensen tegelijk in het ruime wellnessgedeelte- en stijl te genieten van een schoonheids-en welzijnstherapie. Voor wie het hotel in de zomer bezoekt, is het misschien wel jammer dat er geen gemeenschappelijk buitenzwembad is.

Ann Heylens.

Vijfdaagse anti-aging kuur in Grand Hotel Loreamar in Saint-Jean de Luz, vanaf 1.730 euro per persoon. www.luzgrandhotel.fr
Er naar toe:
Vanuit Brussel naar Biarritz: Via Parijs: 5 vluchten per dag
Via Lyon: 2 vluchten per dag TGV: In Parijs overstappen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content