Kapselinspiratie: waarom de 'lob' het ideale lentekapsel is

08/02/15 om 11:04 - Bijgewerkt om 11:04

De lob, ofte de lange bob, mag heel wat bekende celebs tot zijn fans rekenen. Kim Kardashian zette zopas nog de schaar in haar lange lokken.

Het bobkapsel is een klassieker, maar voor velen is het soms nog een te grote stap om zo resoluut voor de korte versie te gaan. De lob is daarom het perfecte alternatief, een compleet nieuwe look zonder te erg ingrijpende veranderingen.

De lob kan zowel in een strakke als in een 'messy' versie gedragen worden. Ideaal dus ook voor vrouwen die van nature golvende lokken hebben en niet meteen iedere dag hun haar willen stylen. Wie 'last' heeft van dun haar kan haar toevlucht zoeken tot mousses en sprays die de lokken een natuurlijke 'swirl' geven. De lob hoeft er alles behalve perfect gekapt uit te zien, het ideale 'luie' kapsel.

In tegenstelling tot in de lente zorgen loshangende lokken in de zomer vaak voor een te warm gevoel in de nek. Wie een lob heeft, kan zonder problemen met behulp van wat schuifspeldjes een opsteekkapsel fabriceren én zo het plakkerige gevoel omzeilen. (AB)

Onze partners