Interview met Elfi De Bruyn over haar boek ‘Happy Nails’

Elfi De Bruyn is dol op nail art en schreef een boek om haar liefde te delen. ‘Happy Nails’ toont ons hoe we onze nagels gemakkelijk tot kunstwerkjes kunnen omtoveren en staat boordevol handige tips en tutorials. Weekend.be sprak met Elfi over haar passie voor nagels lakken en de nail art hype.

Elfi De Bruyn is dol op nail art en schreef een boek om haar liefde te delen. ‘Happy Nails’ toont ons hoe we onze nagels gemakkelijk tot kunstwerkjes kunnen omtoveren en staat boordevol handige tips en tutorials. Weekend.be sprak met Elfi over haar passie voor nagels lakken en de nail art hype.

Hoe is ‘Happy Nails’ ontstaan? Ik wou altijd al een boek schrijven, maar voelde me voordien te jong. Ik heb lang nagedacht over wat mijn passie was en op een mooie dag schoot ik wakker en besefte ik dat nail art datgene is waar ik goed in ben. Toen heb ik beslist om ervoor te gaan en mijn creativiteit op gebied van nail art, waar ik op dat moment ook al over blogde, in een boekvoorstel te presenteren. Ik ben met mijn presentatie naar uitgeverijen getrokken om mijn idee te verkopen. Toen ik aanklopte bij Lannoo geloofden ze eigenlijk meteen in mij. Ze beseften dat nail art een nieuwe hype zou worden, dus wilden ze er echt voor gaan.

In welke mate is je boek een verlengde van je blog, Glam at Heart?

Mijn blog was altijd erg meisjesachtig en een tikkeltje over the top. Ik post er hele excentrieke dingen met veel roze en glitter. Je zal zien dat mijn boek ook erg kleurrijk is, maar het was de bedoeling om met ‘Happy Nails’ iets te schrijven voor een breed publiek. De uitdaging was dus om iets te schrijven dat voor elk wat wils bevat. Ik wilde ook een goede basis meegeven. Je kan het wauw-effect creĆ«ren op je nagels met mijn boek, zonder dat het te moeilijk wordt. Ik heb intussen het compliment gekregen dat Elfi volwassen aan het worden is. Maar het fungehalte blijft, net zoals op mijn blog, erg hoog!

Wanneer waagde je je voor de eerste keer aan nail art?

Ik denk dat ik er als kind al mee bezig was. Ik liep toen al rond met fluogroene nagels en in die periode viel je daar erg mee op. Zelfs enkele jaren geleden keken mensen nog om wanneer ik met een knallende kleur op mijn nagels over straat liep. Zo’n zes jaar geleden begon ik dan met echte nail art. Ik droeg toen opvallende dingen zoals banana split, glitters en hele felle kleuren. Dat vind je ook nog terug in het boek, maar het is toch een beetje getemperd en back to basics. Ik heb geprobeerd ervoor te zorgen dat zowel meisjesachtige nagelfans als meer stoere meisjes iets hebben aan mijn boek.

Hoe verklaar jij de nail art hype?

Nail art bestaat eigenlijk al heel lang. Vroeger was dit de french manicure met of zonder glitters, en hier en daar een bloemetje of een krulletje. Daar had ik zo’n hekel aan. Het was toen ook vooral iets voor in professionele salons en minder om thuis mee te experimenteren. Mijn boek is meer gericht op het individueel uittesten van nail art. meisjes zien hun nagels tegenwoordig meer en meer als accessoire en creĆ«ren bij hun outfits een bijpassende nagelstijl. Het is vooral overgewaaid vanuit de UK en de US, waar nail art aan het boomen is. Dat hebben we te danken aan sterren zoals Katy Perry en BeyoncĆ© die echt iets speciaals maken van hun nagels en op die manier een uithangbord zijn voor nail art. En sociale media spelen natuurlijk ook een grote rol in het overwaaien van de hype. Er is in BelgiĆ« ook zeker een hype op komst, maar het is hier iets rustiger op gang aan het komen dan elders. Een trend die je nu al ziet bij Belgische meisjes is het lakken van nagels in een kleur en dan een accentnagel creĆ«ren. Tijdens feestdagen zoals Halloween en de kerstperiode doen Belgische meisjes ook al meer moeite voor hun nagels. Ze kiezen dan voor een bepaald thema. Heel leuk is dat!

Hoe belangrijk is het dat je nagels matchen met je kleren?

Voor mij persoonlijk is het niet zo belangrijk. Het mag gerust een mix and match zijn. Meestal kies ik voor felle nagels en wat meer sobere kledij of omgekeerd. Maar als je wel wil dat je nagels bij je kleren passen, kan je oefenen om sneller te lakken zodat je vaker kan wisselen van kleur. Nail art is vooral een statement, het is fun. Je nagels kunnen ook iets vertellen over je persoonlijkheid. In mijn geval is die een beetje gek en dat zie je dan ook aan mijn nagels (lacht). Ik doe het ook vooral voor mezelf. Ik kan uren kijken naar mijn nagels en word er oprecht gelukkig van. Vandaar ook de titel van mijn boek, ‘Happy Nails’. Dat zijn de kleine dingen in het leven waar een mens plezier uit kan halen. Je nagellak afstemmen op je kledij is dus zeker niet het belangrijkst.

Hoe zou jij je stijl beschrijven?

Vroeger was ik heel ‘bubbly’. Ik droeg tutu’s en felle prints. Nu doe ik dat nog, maar zoals ik al eerder zei, heb ik het compliment gekregen dat ik volwassener geworden ben op gebied van mijn blog en stijl. Toch blijft het speels en leuk. Mijn stijl sluit aan bij wat ik persoonlijk leuk vind. Het is heel belangrijk dat je je goed voelt in je outfit. Ik denk dat ik mezelf ook wel een beetje stoer kan noemen. Girly met een tikkeltje stoer dus. En veel glitters!

Heb je nog een boodschap voor je lezers? Nail art is fun. Ik wil de excuses in de trant van ‘ik heb geen tijd’ en ‘mijn nagels zijn te kort’ dus ook niet meer horen. Je moet het gewoon proberen. Met de nieuwe technieken en mijn boek kan iedereen aan de slag met nail art. Dus gewoon proberen, en veel plezier beleven tijdens het lakken!

Wie Elfi in levende lijve wil ontmoeten, kan op 1 november naar de boekenbeurs trekken. Daar zal ze van 11 tot 13 u en van 14 tot 17 u aanwezig zijn. Je kan er ook je nagels laten lakken, dus allen daarheen!

Lotte Philipsen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content