Hoe (vaak) moet je je make-up borstels reinigen?

04/02/15 om 14:06 - Bijgewerkt om 14:05

Aangezien je hen (bijna) dagelijks over je gezicht haalt is het belangrijk dat je make-up borstels goed en regelmatig gereinigd worden.

Hoe (vaak) moet je je make-up borstels reinigen?

© iStock

Je make-up borstels zorgen voor een gelijkmatige applicatie van foundation en poeder, maar vormen eveneens zachte, pluizige huizen voor bacteriën die zorgen voor verstopte poriën, oneffenheden en zelfs acné. Besproei dus zeker na ieder gebruik je borstels met een antibacteriële brush cleanser, zoals deze van Clinique of deze van M.A.C., en geef hen wekelijks een grondige wasbeurt.

Stap 1: hou je borstels onder een lauwwarme waterstraal om de eerste resten make-up makkelijk te verwijderen. Focus op de uiteinden van je borstelhaartjes, en niet op de basis, omdat de lijm zo wel eens zou kunnen loskomen op termijn

Stap 2: Vul een kom met lauwwarm water en masseer wat babyshampoo in de haren van je borstel. Spoel af met draaiende bewegingen in de kom water.

Stap 3: Hou de borstel nogmaals onder een waterstraal. Is die helder, ga dan over naar het afdrogen, zoniet is een tweede of soms zelfs derde wasbeurt noodzakelijk.

Stap 4: Dep je borstel voorzichtig droog op een keukenpapiertje.Ga zeker niet wrijven, want zo geraken de haartjes beschadigd en gaat de borstelkop uit model. (Dit geldt overigens ook voor je hoofdhaar) Ook hier: als er nog restjes make-up zichtbaar zijn op het keukenpapiertje keer je best terug naar stap 2.

Stap 5: Leg je borstels plat op een handdoek om te drogen. Leg ze niet op een verwarming of blaas ze niet met de haardroger, omdat deze hitte de lijm die de borstelharen aan de basis vasthoudt kan beschadigen.

Lees meer over:

Onze partners