Getest: serums

Beautyredactrice Sofie Albrecht hield de herstellende en voedende eigenschappen van serums tegen het licht.

Meer serumtesten kan u vinden in Knack Weekend 45, in de winkels vanaf 7/11/2012

Shiseido Intensive Anti-spot serum (pompflacon 30 ml: 82 euro)
Belooft: een stralende teint met minder vlekjes
Getest: Deze zeer lichte bijna waterachtige textuur is subtiel geparfumeerd en trekt snel in zonder een film na te laten. Na een week oogde mijn teint een tikje frisser, enkele weken later leek die ene pigmentvlek inderdaad wat vager. Op de ingrediëntenlijst vonden we een vitamine C-derivaat terug, dat pigmentatievorming beperkt en de huid inderdaad laat stralen.
Parfumerie Nuxe Crème Fraiche serum Hydratant 24 H (pompflacon 30 ml : 31,50 euro)
Belooft : klok rond hydratatie en verzachting
Getest : sterk geparfumeerde witte fluïde die ook rond de oogcontouren gebruikt mag worden. In tegenstelling tot wat de verpakking beweert, geeft het serum niet genoeg comfort om ook zonder crème te gebruiken (door gemengde of vette huid).
Apotheek & parafarmacie
Payot Elixir Pureté (30 ml pipetflacon: 43 euro)
Belooft: te zuiveren, de talgproductie te reguleren en de huidtextuur te verfijnen.
Getest: Deze fluïde is geurloos, bijzonder licht en trekt onmiddellijk in zonder een film na te laten. Het serum matteert onmiddellijk, maar zonder de huid te doen trekken (dankzij hyaluronzuur). Antiseptische extracten en salicylzuur exfoliëren en houden de poriën vrij.

Caudalie Serum Fermeté (pompflacon 30 ml: 48,90 euro)
Belooft: versteviging
Getest: Deze frisse fluïde heeft een frisse geur en een olievrije textuur die snel intrekt. Soft focus pigmenten zorgen voor een optisch gladmakend effect. Op lange termijn moet resveratrol daarvoor zorgen: dit anti-oxidant zou de collageenproductie stimuleren, zodat rimpels van binnenuit opgevuld worden en de huid steviger voelt.
Parafarmacie

Sofie Albrecht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content