Getest: huidverstevigende producten tegen cellulitis

05/05/16 om 08:00 - Bijgewerkt op 04/05/16 om 15:35

Met de zomer in aantocht testte onze redacteurs verschillende cosmetische nieuwigheden die een meer effen huidoppervlak en een slanker silhouet beloven. Maar werken ze echt?

Getest: huidverstevigende producten tegen cellulitis

© iStock

De achterkant van je lichaam zie en voel je zelf maar zelden. Toch is het een deel waar mensen zich vaak het hoofd over breken. Voornamelijk dan omdat anderen er wel naar kijken, aan voelen en er een oordeel over vellen. Ook al voel je je goed in je vel, je wordt non-stop geconfronteerd met spannende achterstevens waardoor je je vragen begint te stellen over de staat van je eigen billen. Cellulitis wordt daarom erg vaak gezien als een foutje van de natuur, dat strakgetrokken moet worden. De oplossing? Sporten, water drinken, gezond eten, maar ook - volgens cosmeticamerken - smeren alsof je leven ervan afhangt.

Niet om slaafs te volgen, maar om eigenhandig te ondervinden wat cellulitisproducten nu precies doen, gingen we aan de slag, in de hoop onszelf uit de sinaasappelhuid te kunnen pellen en lokale vetophopingen te kunnen weggommen. Dit zijn de geteste producten:

Somatoline Slimming Spray Use & Go

Weleda Berken cellulitis olie, scrub & tinctuur

Collistar S.O.S Critical Areas Firming Stick

c/o Gerd birch scrub en Odylique Toning Fruit Butter

Lees meer over:

Onze partners