Genderoverschrijdende make-up: model is zowel Sid als Nancy

06/05/13 om 18:02 - Bijgewerkt om 18:02

Bron: Knack Weekend

Make-up is niet enkel bedoeld om foutjes te verdoezelen of om je grootste troeven in de kijker te zetten; het kan ook aan de basis liggen van enkele interessante experimenten.

Genderoverschrijdende make-up: model is zowel Sid als Nancy

© Beauty is Boring

We schreven eerder al dat punk een come-back heeft gemaakt, al zullen sommigen morren dat het meer een levensstijl dan wel een modetrend is. Zo ook make-up artieste Robin Black, die op haar blog Beauty is Boring haar liefde voor punk letterlijk in de verf zet wanneer ze een model opmaakt als Soo Catwoman en schrijft over haar grote muzikale invloeden.
Black pikt de punktrend niet gewoon op omdat het toevallig hip is (Hallo, Hedi?), de blog is werkelijk een weergave van haar inspiratie en haar jeugdidolen. Ze zegt zelf dat het vreemd is dat mensen plots stijlen en fenomenen gaan omhelzen die altijd al eigen zijn geweest aan haar omgeving.

Black doet dus wat ze kent, en ze doet het goed. Wie anders slaagt erin een koperkleurige make-up look te verkopen en tegelijkertijd de waarden van de Riot Grrrl beweging terug in de schijnwerpers te zetten?

Haar meest interessante experiment omhelst voor ons eigenlijk de kernwaarden van de punk; de rebellie, het afzetten tegen wijdverspreide (schoonheids)idealen, het eigenzinnige. Black besloot vrouwelijk model Rosie immers om te toveren in zowel Sid als Nancy en het resultaat is verbluffend.

Moest u deze blog nog niet toegevoegd hebben aan uw reader: voeg deze blog toe aan uw reader. (KS)

Onze partners