Deze beautyproducten moet je inslaan in de Verenigde Staten

Souvenirs zijn niet altijd overroepen, zeker wanneer het om verzorgingsproducten gaat. In het buitenland vind je vaak populaire klassiekers aan een lagere prijs dan hier, of ontdek je lokale geheimen die zeker de plek in je koffer waard zijn. Dit zijn de producten die je moet inslaan in de Verenigde Staten

Tata Harper

Ieder product van deze organische huidverzorgingslijn is handgemaakt in kleine oplage op de boerderij van Tata Harper in Vermont. Fijn detail: dankzij het open lab and traceability program van het bedrijf kan je precies uitzoeken waar en door wie je product werd gemaakt.

Burt’s Bees

Dit natuurvriendelijke merk, gebaseerd in North Carolina is altijd trouw gebleven aan zijn roots, namelijk de bijtjes. Hoewel Burt’s Bees heel wat op honing en koninginnenbrij gebaseerde bestsellers hebben blijft de lippenbalsem een onvervalste klassieker die in je handtas moet zitten.

Tarte

Tarte werd 15 jaar geleden opgericht in New York, maar bezielster Maureen Kelly blijft zeker niet in haar thuisstad. Ze reist de wereld rond op zoek naar de beste, organische ingrediënten voor haar eco-conscious make-up.

Glossier

Wanneer we het hebben over skincare goals dan is de kans groot dat we Emily Weiss in gedachten hebben. Deze beautyblogster gebruikte haar jarenlange ervaring bij Into The Gloss en Vogue om een eigen beautylijn op te starten in samenwerking met dermatologen. Weiss’ motto is de natuurlijke schoonheid van de huid te vrijwaren. Haar balm dot com is exact het soort multifunctioneel product dat als intensieve moisturizer, highlighter of lippenbalsem gebruikt kan worden waar jonge, drukbezette vrouwen van vandaag naar snakken.

Perricone MD

Perricone MD ziet er bijzonder medisch uit en dat is ook exact de look waar ze voor gaan. Ze gaan prat op hun wetenschappelijk gebaseerde formules, ontsproten aan het brein van dokter Perricone, die huidproblemen écht zouden moeten oplossen. Wie the full monty wil gaan doet er het Perriconedieet vol antioxidanten en goede vetzuren ook bij, maar heel wat mensen lopen gewoon binnen voor deze ‘No foundation foundation’ die poriën en kleine vlekjes als het ware weg lijkt te gommen.

Kiehl’s

Dit apothekersmerk hoeft geen verdere uitleg denken we, behalve dan dat hun producten in de Verenigde Staten aanzienlijk goedkoper zijn dan hier in België. Wie nog nooit eerder iets gebruikte van Kiehl’s raden we de basis bodylotion aan, die ontzettend snel in de huid trekt en goed hydrateert. Gevorderden varen dan weer wel bij het Midnight Recovery serum – al moeten gevoelige huidjes opletten aangezien er lavendelolie gebruikt wordt. Wat het ook zij: in de Kiehl’s winkel kan je terecht voor een gratis huidanalyse zodat je zeker met de juiste producten naar huis gaat.

Jane Iredale

De minerale make-up van Jane Iredale wordt overal op handen gedragen, omdat al haar producten UV-bescherming bevatten en ze prat gaat op een natuur- en huidvriendelijke samenstelling. Zo bevat Jane Iredale cosmetica geen talk, nylon en maismeel, bewaarmiddelen noch parfum. De lippenstiften bevatten bijvoorbeeld pigmenten uit fruit, geen petroliumderivaten. Last but not least: minerale make-up oogt bijzonder natuurlijk en zacht, ideaal voor wie de illusie van een perfecte teint nastreeft.

Nars, Bobbi Brown en M.A.C

Deze iconische Amerikaanse make-upmerken zijn ongetwijfeld de wereldleiders als het op make-up aankomt, en elk hebben ze hun bestsellers. Voor Nars is dat de blush in Orgasm, bij Bobbi Brown MOET je de shimmer brick halen en de Haute and Naughty mascara bij M.A.C. is ongeëvenaard.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content