De multifunctionele kracht van rozenwater

© iStock

De geur van de welriekende bloem is vooral in het lenteseizoen gegeerd als parfum of body lotion, maar uit een flacon 100% natuurlijk rozenwater haalt u zoveel meer.

Het gebruik van het natuurlijke product rozenwater werkt hydraterend, verfrissend, kalmerend, én reinigend. Een simpel flesje puur rozenwater heeft multifunctionele toepassingen die gemakshalve opvallend veel (huidverbeterende) voordelen bieden. Een overzicht.

Anti rode ogen/wallen

Wie opstaat en de spiegel al zuchtend trotseerde met vermoeide droge ogen, donkere kringen of wallen, kan voortaan op beide oren slapen. Rozenwater triomfeert op vlak van oogbehandelingen. Dep ’s morgens een katoenen wattenschijfje gedrenkt in enkele druppels rozenwater enkele minuten op gesloten oogleden. Het voelt niet alleen fantastisch fris en kalmerend aan, ook zal het bijna lijken alsof je die nacht acht uur slaap hebt gehad.

Licht parfum

Wie geen fan is van sterk geurende eau de parfums, maar liever voor een subtiel maar fleurig geurtje gaat, kan gerust opteren voor rozenwater als betaalbare natuurlijke parfumvervanger. Breng aan zoals gewoon parfum op de binnenkant van de polsen en op de hals. Ook kan het goedje perfect gebruikt worden om je dekbed te verfrissen tussen twee wasbeurten door. Tip: giet een flesje rozenwater in een sprayfles.

Bad toevoeging

Rozenwater heeft vergelijkbare kalmerende effecten op de geest als op de huid. Het is een waardige en prijsvoordelige vervanger voor aromatische en therapeutische badoliën. Rozenwater verlicht angst, stimuleert zelfliefde en kan werkt zelfs als een afrodisiacum. Voeg een tweetal glazen rozenwater in een warm bad en zorg ervoor dat je diep door je neus inademt. Je zal je meteen gekalmeerd voelen, en achteraf uiteraard zo fris ruiken als een bloempje.

Make-up opfrisser

In het midden of naar het einde van de dag toe kan je make-up vaak dof ogen en niet langer fris aanvoelen. In plaats van er nog een dikke laag schmink op te leggen, kan je liever je huid wat laten ademen en er tegelijk ook stralend uitzien door wat rozenwater te deppen op een katoenen wattenschijfje. Je huid zal meteen voorzien zijn van een glow, alsof je net verse make-up ophebt. Tip: zorg voor een mini flesje dat past in je handtas om overal mee te nemen.

Ontschminker

Vaarwel prijzige micellaire waters. Rozenwater kan gebruikt worden als een betaalbare, fris geurende make-up reiniger op waterbasis, even effectief als micellaire reinigers. Zelfs hardnekkige waterproof make-up kan zachtjes en zonder irritatie worden verwijderd, en het rozenwater houdt de huid zacht en gehydrateerd. Ook na het reinigen kan het als tonic worden aangebracht.

Haarspoeling

Wie kampt met doffe of droge haarlokken die moeilijk doorkambaar zijn, maar geen conditioner bij de hand heeft, kan na het uitspoelen van shampoo de haren insmeren met rozenwater. Het haar wordt na enkele minuten zachter en zonder knopen, en na het drogen zal het opmerkelijk meer glans vertonen.

(LD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content