De make-up die het best bij uw kleur van ogen past

© thinkstock

Kiezen uit een overaanbod aan oogschaduwtinten is een heuse uitdaging die voor heel wat verwarring kan zorgen. En dat vaak met het resultaat dat u met een kleur opgescheept zit die uw ogen toch net niet genoeg flatteert.

Volgens experten kunnen we vertrouwen op bepaalde kleurtinten die de garantie bieden een perfecte match te vormen met onze oogkleur. “Vergelijk het met een cadeaulint: het houdt het inpakpapier samen en doet de kleur ervan beter uitkomen. Zo kan ook de juiste oogschaduw het kleur van jouw ogen beter doen uitkomen,” vertelt Karim Sattar, internationaal make-upartiest van het cosmeticamerk Dr. Hauschka aan youbeauty.com

Blauwe ogen: ga voor goud of smokey grijs“Warme tinten op de oogleden zoals goud met een roze schijn en champagne verlevendigen blauwe ogen. Breng goudbruin of brons aan op de huidplooi boven het ooglid om die scherpe schakering te verzachten”, zegt Sattar.

“Een van mijn favoriete trucs om blauwe ogen te doen flatteren is het creĆ«ren van donkergrijze smokey eyes – het is opvallend en prachtig!”, adviseert make-upartiest Mario Dedivanovic, die werkt voor sterren als Kim Kardashian en Michelle Williams. Breng lichtere accenten aan op de huidplooi boven het ooglid en de wimperlijn en doe wat fellere lichtelementen op het ooglid en onder de wenkbrauw om die te doen oplichten.

Bruine ogen: taupe is top “Brown-eyed girls zijn geluksvogels omdat alle kleurtinten geweldig uitkomen op bruine ogen. Maar het meest hou ik ervan om glanzend brons of taupekleurige oogschaduw aan te brengen op de oogleden en de onderste wimperlijn om zo de gouden spikkels in de iris beter te laten uitkomen”, vertelt Dedivanovic.

“Om wimpers te verkrijgen die bruine ogen groter doen lijken, breng je eerst je favoriete zwarte mascara aan en vervolgens een auberginekleurige mascara op de wimperuiteinden – het samenspel van schakeringen is subtiel maar toch verbluffend”, zegt Sattar.

Groene ogen: koperen klasse en paars primeert“Koper scoort op groene ogen”, laat Sattar weten. “Breng een koperkleurige oogschaduw aan op de oogleden en de onderste wimperlijn. Maak dan je oogschaduwpenseel nat en ga over het kleur om het te bevochtigen. Dat zal zowel de kleur van de oogschaduw als die van je ogen versterken”, voegt hij toe.

“Niets doet groene ogen zoveel opvallen en schitteren als paarse tinten”, zegt Dedivanovic. Om de ogen verder te accentueren met een vleugje speelse kleuren, maak je een eyelinerpenseel nat en breng je een donkerpaarse tint aan op de bovenste en onderste wimperlijnen. Durvers kunnen de levendige kleur op het volledige oppervlak van het ooglid smeren.

Lichtbruine ogen: schitter als een kameleon en speel je spikkels uit“Breng een crĆØmige of glanzende nudetint gelijkaardig aan je huidskleur op heel het ooglid, waardoor je lichtbruine ogen lichtjes van kleur lijken te veranderen naargelang welke kleren je draagt”, aldus Dedivanovic.

“Maak gebruik van antiek goud om de amberkleurige spikkels in je ogen beter te doen uitkomen. Draag je een ander kleur oogschaduw, breng dan amberkleurig goud aan op de plaats pal boven de pupil voor hetzelfde effect”, zegt Sattar.

Grijze ogen: breng blauw aan “Probeer met een felblauwe oogschaduw of een heldere turkooizen eyeliner je staalgrijze ogen mooi uit te spelen”, raadt Dedivanovic aan.

Verhelder donkere ogen “Focus op het vermengen van lichte elementen rond de ogen, en hou je handen af van doffe modderkleurige tinten. In combinatie met donkere wimpers, wenkbrauwen en ogen zorgen die immers voor een overdadig effect”, adviseert Dedivanovic. “Breng een concealer aan op de oogleden om de basis op te fleuren, en werk met glanzende beige tinten of een huidkleurig potlood.”

(AC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content