De Knack Weekend Beauty Awards 2010

HuidverzorgingGenomineerd: Lancôme Génifique Activateur de Jeunesse Tien jaar lang verdiepte Lancôme zich in ons genetisch kapitaal, op zoek naar een manier om de huid te verjongen. De inzichten werden verwerkt tot een elixir dat zich richt op de jeugdigheidsgenen en belooft om de huid in slechts zeven dagen zichtbaar te verjongen. Wij smeerden en raakten overtuigd. Genomineerd: Clinique Comfort On Call Deze parfumvrije, voedende en verzachtende verzorging belooft wat het doet: instant comfort bieden. Geschikt voor gevoelige huiden, maar ook voor elk huidtype dat hulp kan gebruiken om zich te beschermen tegen koude, irritaties en droogte. Winnaar: Guerlain Masque Orchidée Impériale Extracten van de keizerorchidee en andere ingrediënten bundelen hun krachten in dit regenerende, voedende crèmemasker. Sporen van vermoeidheid verdwijnen, rimpels lijken gladder en de huid voelt zachter en straalt langdurig.

DamesparfumsGenomineerd : Lalique Encre Noire pour Elle Lalique durft het aan om het viriele vetiver in een damesparfum te verwerken. Het vormt een intrigerende combinatie met frisse bergamot, stralende bloemen en een mysterieuze basis van hout, muskus en amber. Het parfum ontwikkelt zich evenwichtig en houdt verbazend lang. Genomineerd: Lolita Lempicka Si Lolita Deze Parijse modeontwerpster heeft een voorliefde voor kruidige noten. Als u daar een fan van bent, zal ook deze geur u vermoedelijk bevallen. Een frisse, fruitige aanzet krijgt een kruidig vervolg van roze peper, reukerwtjes en een sensuele basis van hars, amber, patchoeli en tonkaboon. Winnaar: Cartier Les Heures de Parfum De juwelier gaf zijn huisparfumeur Mathilde Laurent carte blanche om La Collection de Haute Parfumerie te maken. Haar talent en visie resulteerden in vijf bijzondere geuren. De originaliteit en kwaliteit van de geuren overtuigden de jury onmiddellijk.

HerenparfumsGenomineerd: Paul Smith Man Aromatische geuren zijn momenteel erg populair bij mannen. Paul Smith slaagde erin om in die massa op te vallen met een aparte combinatie. Patchoeli, anijs, wierook en de elegante droge geur van iris zorgen voor een ingetogen en tegelijk sensuele geur. Genomineerd: Zegna Colonia Zegna Colonia is een zuivere, klassiek aandoende geur met typische cologne-ingrediënten als citrus, kruiden en hout. Scherpe kantjes werden vakkundig afgeveild en een flinke scheut Italiaanse elegantie toegevoegd. Geen grote vernieuwing, maar verrassend mooi gedaan. Winnaar: Yves Saint Laurent La Nuit de l’Homme Ook hier zijn citrusvruchten, hout en kruiden troef. In deze eenvoudige formule wist de combinatie van lavendel en cederhout ons aangenaam te verrassen. YSL bewijst dat mannelijkheid en sensualiteit perfect te combineren zijn.

Best Design Genomineerd: Guerlain Idylle Guerlain wist een van ’s werelds grootste designers te strikken om een flacon te maken voor zijn nieuwe damesgeur. Het enfant terrible van de Franse designwereld Ora Ito slaagde erin om een flacon te maken die de vrouwelijkheid van deze zachte bloemengeur perfect vertaalt. Genomineerd: Issey Miyake A Scent Ook Issey Miyake koos voor een grote naam uit de designwereld voor zijn jongste creatie. Glas in zijn meest ruwe vorm leverde de inspiratie voor een flacon die een blok glas lijkt te zijn en het pure van de geur mooi weergeeft. Bedrieglijk eenvoudig, want snufjes als een transparant verstuivingsysteem en het gegraveerde logo aan de binnenkant zijn ingenieuze staaltjes hoogtechnologie. Winnaar: Absolution De biologische formules die voor mannen en vrouwen geschikt zijn, die eenvoud en efficiëntie weten te combineren maken duidelijk dat dit kleine, Franse verzorgingsgamma helemaal mee met zijn tijd is. Wij zijn gecharmeerd door de grafische, originele verpakking in wit en zwart, de ecologische materialen en het intelligente ontwerp van de verpakking (zo dient de drukknop van de verzorging tegelijk als deksel en mengschaaltje om het serum toe te voegen).

Make-upGenomineerd: Dior Diorskin Nude Loose Powder Foundation Dior slaagde erin om met een nagenoeg ideale poederfoundation te maken. Hij zorgt voor een langdurig matte teint, een meer dan behoorlijke dekking en een natuurlijke, stralende teint zonder de huid uit te drogen. Genomineerd : Yves Saint Laurent Gloss Volupté Deze gloss in stickvorm wist menig jurylid te verleiden met zijn sensuele textuur en stralend resultaat. De gloss smelt op de lippen, plakt niet, maar geeft wel langdurig comfort en een stralende glans die de lippen gladder en voller doet ogen. Winnaar: La Mer The Treatment Fluid Foundation SPF 15 Deze foundation is van verschillende markten thuis, een heuse kruising tussen verzorging en make-up. Dit product bezorgt je een frisse, egale teint die zeer natuurlijk oogt, en zorgt tegelijk voor hydratatie, stevigheid en uv-bescherming.

Hair CareGenomineerd: Shu Uemura Fiber Lift Protective Volumizer Deze smeltende, luchtige stylinggel geeft volume en steun aan het haar zonder te plakken of het te verzwaren. Een aangenaam product in een prachtig design dat resultaten levert. Genomineerd: L’Oréal Professionnel Inoa haarkleuring Na jaren onderzoek slaagde L’Oréal Professionnel erin om de grootste nadelen van een permanente kleuring (meer bepaald amoniak) te omzeilen zonder aan resultaat in te boeten. Een ingenieus systeem op basis van olie geeft een geurloze kleuring die zacht is voor haar en hoofdhuid. Inoa is beschikbaar in een ruim kleurenpalet en weet witte haren perfect en langdurig te dekken. Winnaar: Schwarzkopf Bona Cure Moisture Kick Deze shampoo zorgt voor opmerkelijke hydratatie, wat het haar voelbaar zachter en soepeler maakt. Een mooie glans is de bonus.

High LuxuryGenomineerd: Tom Ford Private Blend Exclusieve parfumcollecties zijn populair in de parfumerie. De twaalf uniseksgeuren van Tom Ford springen eruit doordat ze de duidelijke visie van de ontwerper ademen, aandacht hebben voor design, met eersteklasse kwaliteitsingrediënten zijn gemaakt, soms origineel maar altijd lekker ruiken. Genomineerd: Sisely Supremÿa Nuit Kosten noch moeite spaarde Sisley om de ultieme nachtverzorging samen te stellen. Een complex van vier plantaardige activa moet de weerstand van de cellen verhogen en zo hun levensduur verlengen. Dat zou de huidveroudering aanzienlijk vertragen. Winnaar: Shiseido Future Solution LX Hightech ingrediënten vormen de basis van dit luxueuze gamma, dat bescherming, hydratatie, comfort en zachtheid biedt. Verfijnde texturen en geuren die de huid voelbaar zachter maken wisten menig jurylid definitief te verleiden.

Best Budget Genomineerd: Garnier Essentials Dat je geen fortuinen hoeft uit te geven om je te verzorgen, bewijst Garnier met de Essentials lijn. Deze reeks reinigers en hydraterende producten zijn zacht en efficiënt en hebben aangename texturen die een fris gevoel geven. De perfecte basics met een niet te kloppen prijskaartje. Genomineerd: Nivea Expert Lift Een verfijnde textuur en een hoge concentratie activa zijn de grote troeven van deze antirimpelverzorging voor de rijpere huid. Een instant liftend effect wordt gecombineerd met een antiverouderingswerking bij langdurig gebruik. Winnaar: Eucerin Hyaluron Filler Hyaluronzuur is het steringrediënt in deze lijn, die de huid meteen hydrateert en er gladder en compacter doet uitzien. Op termijn zou ook de natuurlijke productie van hyaluronzuur in de huid worden gestimuleerd. De huid voelt meteen zachter en goed gehydrateerd aan.

Best New Line Genomineerd: Bourjois Une Deze make-uplijn is modern in meerdere opzichten. Alle producten zijn gemaakt op basis van biologische ingrediënten en bestaan in mooie, toegankelijke kleuren voor een letterlijk natuurlijk make-upresultaat. Een modern, esthetisch design maakt het plaatje compleet. Genomineerd: Elemental Herbology Dit merk laat niemand koud. De natuurlijke geuren en comfortabele texturen pakken je meteen in of net niet. De biologische formules op basis van planten en bloemen zijn ontwikkeld volgens de seizoenen en de behoeften van de huid. De Cell Plumping Facial Hydrator doet het vooral goed bij droge huidtypes en de zelfbruiner Sun Kiss werd een allemansvriend. Goede punten ook voor het mooie design. Winnaar: Novexpert Dit gamma geconcentreerde verzorgingsproducten heeft een duidelijke visie, die de jury bekoorde. Novexpert slaagde erin om hightech producten te maken met biologische ingrediënten, zonder parfum en bewaarmiddelen. De luchtige texturen doen het vooral bij vettere huidtypes goed. Eenvoudige verpakkingen met uitgebreide, duidelijke informatie over wat de producten juist bevatten.

BackstageGenomineerd: Dior herfst/winter 2009 Dior inspireerde met een make-up die wat deed denken aan de schoonheden uit de stomme film: expressieve ogen, rozige appelwangen en een pruimkleurige mond. Genomineerd: Giorgio Armani herfst/winter 2009 Het beeld dat Armani voor die collectie neerzette, paste perfect in de retrochic look van dat seizoen: een bleke teint, smokey eyes en levendige lippen. De gebleekte wenkbrauwen en de koraalrode lipstick waren dan weer een zeer hedendaagse toets die geadopteerd werd door menig fashionista. Winnaar: Chanel herfst/winter 2009 De prijs werd weggekaapt door de sprookjesachtige make-up bij Chanel, die de ogen versierde met witte parels. Poëtisch en gesofisticeerd. Chanel wist nagellak uit te roepen tot ultiem beauty-accessoire in crisistijd. De jadegroene tint maakte Peter Philips uitsluitend voor het defilé en enkele Chanelboetieks. Het ontketende een wereldwijde rage, wakkerde de zin in vrolijke kleurtjes aan en de prijzen die op e-bay worden gehaald voor een potje bevestigde ons vermoeden dat investeren in luxeproducten wel degelijk zin heeft.

De jury van de Knack Weekend Beauty Awards bestond uit: Sofie Albrecht, Trui Moerkerke, Delphine Kindermans, Isabelle Willot en Barbara Witkowska.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content