Cosmetica te lang bewaard

Vrouwen bewaren hun schoonheidsproducten te lang. Cosmetica hebben nochtans een houdbaarheidsdatum.

Vrouwen bewaren hun schoonheidsproducten te lang. Dat blijkt uit een rondvraag van onderzoeksbureau Mintel in Groot-BrittanniÔ. Zelfs een eigenaardige geur of verkleuring noopt amper een kwart van de vrouwen ertoe hun make-up, douchegel of shampoo weg te gooien.

Cosmetica hebben nochtans wel degelijk een houdbaarheidsdatum en verliezen hun efficiÔntie. Na verloop van tijd kunnen er ook bacterieÔn in ontstaan die het risico op infecties vergroten. Vooral de biologische producten vervallen snel, omdat ze nauwelijks bewaarmiddelen bevatten.

Meestal is een schoonheidsproduct één à twee jaar houdbaar. Maar als u het precies wil weten, kan u dat meestal zien op de verpakking. Daarop staat dan een pictogram dat een open potje voorstelt, en een cijfer, gevolgd door de letter ‘m’. Het cijfer verwijst naar de de periode waarbinnen cosmetica bij voorkeur gebruikt wordt eens het product geopend is. De ‘m’ staat voor maand. Maar uit het onderzoek blijkt net dat veel vrouwen zich niet altijd herinneren wanneer ze een product precies geopend hebben.

AH.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content