Bestaat voedsel met ‘negatieve calorieën’ echt?

Dieetgoeroes spreken soms over voeding met ‘negatieve calorieën’, waarbij je meer calorieën verbrandt terwijl je eet dan dat je calorieën opneemt. Als iets te goed klinkt om waar te zijn, dan is het meestal niet waar. Of toch?

Fruit en groenten zoals ananas, selder en komkommers worden de magische krachten toebedeeld om je te doen afvallen terwijl je eet. Volgens sommige dieetgoeroes verbruik je door het voedsel te kauwen en verteren meer calorieën dan dat het voedsel bezit en eet je dus ‘negatieve calorieën’.

Is dit wetenschappelijk mogelijk? Ontdek het hier.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content