‘Anti-blemish geeft mensen weer het zelfvertrouwen dat ze verdienen’ – Carine Devreker (Clinique)

© Clinique

Wie Clinique zegt, zegt het drie-stappen plan, maar het huidverzorgingsmerk heeft er een tweede succesverhaal bij. De producten uit hun anti-blemish gamma duiken steeds meer op in de favorietenlijstjes van door acné geteisterde beautylovers en dat is niet onverdiend: het label zet immers keihard in op de bestrijding van pus, puistjes en ander gespuis.

De basis voor de Amerikaanse skincaregigant werd gelegd in de voorschriften van dermatoloog Norman Orentreich, die tot ver buiten zijn kabinet bekend stond als de man die iedereen een mooie huid kon geven. Na een interview met Vogue-journaliste Carol Philips kwam hij ook op de radar van “schoondochter-van”, Evelyn Lauder. Het bedrijf van haar schoonmoeder was al langer op zoek naar een parfumvrij, op allergie getest merk dat de huid aanzienlijk zou verbeteren en had dat met de expertise van dokter Orentreich gevonden. Clinique zag het levenslicht en behoudt tot op vandaag een nauw contact met dermatologen.

Op die manier weten ze bij Clinique ook heel goed wat er speelt bij de mensen, hoe huiden doorheen de tijd zijn geëvolueerd en wat de noden zijn. Clinique’s Education Executive en Physicians Service Manager van de Benelux, Carine Devreker geeft meer uitleg bij het anti-blemish programma, dat de laatste twintig jaar alleen maar uitgebreider werd. De anti-blemish lijn pakt puistjes en onzuiverheden aan via een meervoudige werking.

A: Antibacterieel

Carine Devreker: “Puistjes en acné worden veroorzaakt door de P-acné bacterie die een ontsteking veroorzaakt. Roodheid, zwelling, pijn en druk zijn symptomen dat de huid geïnfecteerd is en dus behandeld moet worden met een anti-bacterieel product, zoals ieder item in onze anti-blemish lijn. Let wel: wanneer je echt te maken hebt met grote onderhuidse cystes dan is een uitwendige behandeling niet genoeg: dan is je talgklier ontstoken en dan moet medicatie een handje helpen.”

C: Controle

Devreker: “Wanneer je porie vol zit met talg en dode huidcellen is er geen zuurstof aan de oppervlakte, en zo vormt je huid een ideale camping voor bacteriën. Het is dus belangrijk dat de talgproductie onder controle gehouden wordt. Let wel: ik zeg onder controle houden. De huid heeft talg nodig, anders zou die scheurtjes vertonen. Onze producten gaan enkel aan de oppervlakte het overtollige talg absorberen. Ingrediënten als Laminaria saccharina werken als het ware als een vloeipapier voor de huid.

N: Niet-irriteren

Devreker: “We mogen niet vergeten dat we te maken hebben met een ontsteking. Het is dus belangrijk dat je huid rustig blijft en niet geïrriteerd geraakt. Agressieve producten zullen misschien wel schoon schip maken met de talglaag en verstopte poriën, maar wekt vaak een tegenovergestelde reactie op.”

“Logisch: wie een geïrriteerde huid gaat irriteren krijgt een flinke knauw terug. Daarom kiezen we voor ingrediënten met een kalmerende werking in onze anti-blemish producten, zoals cafeïne.”

E: Exfoliëren

Devreker: “Dat neemt dan weer niet weg dat een verstopte porie een goede exfoliatie kan gebruiken: zo verwijder je dode huidcellen en creëer je terug zuurstof aan de oppervlakte van de huid, waardoor je weer een gezonde celvernieuwing krijgt en de bacterie zal wegblijven.”

“Manueel exfoliëren is echter ten sterkte af te raden, omdat je zo waarschijnlijk de ontstekingen zal openwrijven en verplaatsen. Bij Clinique gebruiken we salicylzuur en glucosamine; vloeibare exfoliators die heel zacht werken en beter getolereerd worden dan bijvoorbeeld vitamine A of fruitzuren. Salicylzuur is een oud medicijn is, iets wat de indianen vroeger al extraheerden uit het schors van de wilg. Ze drenkten dierenhuiden in het extract en maakten daar verband van. Salicylzuur is immers ontstekingwerend, bacteriebestrijdend en stimuleert de huidvernieuwing.”

'Anti-blemish geeft mensen weer het zelfvertrouwen dat ze verdienen' - Carine Devreker (Clinique)
© Clinique

Carine Devreker beaamt dat er sterk ingezet wordt op dit huidprobleem bij Clinique, omdat dit nu eenmaal het moeilijkst te behandelen is en waar mensen écht op hulp zitten te wachten.

“Onzuiverheden is een heel zichtbaar huidprobleem, dus verwachten klanten ook dat ze heel snel resultaat zullen zien van hun behandeling. Daar moet ik ze altijd teleurstellen”, aldus Devreker. “Als jongere onder de 25 heb je om de 28 dagen een celvernieuwing, die met het ouder worden alleen maar vertraagt. Weet dus dat je minstens een maand een product moet gebruiken vooraleer je het effect van dat product kan zien.”

Devreker geeft toe dat dit frustrerend kan zijn. “Je moet echter blijven doorwerken, al zullen we nooit de psychologische impact van een huid met puistjes onderschatten. Vandaar dat we ook anti-blemish make-up hebben, die ervoor zorgt dat de de ergste schade meteen minder zichtbaar wordt,deze producten hebben dezelfde meervoudige aanpak als de verzorgingsproducten uit het Anti-blemish solutions gamma en zijn dus een ideale partner.”

“Die producten verkopen heel erg goed, zowel aan mannen als aan vrouwen. Ze zijn nog bezig met hun behandeling maar ze durven tenminste weer buitenkomen zonder zich schuldig te voelen over hun uiterlijk waardoor ze soms gaan experimenteren met minder geschikte cosmetica die kunnen bijdragen tot de vicieuze slechte huid cirkel. Ik denk dat dat het fijnste is aan het anti-blemish gamma: we geven mensen terug het zelfvertrouwen dat ze verdienen.”

(KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content