6 handige tips van professionals voor een sterrenkapsel

07/02/15 om 12:45 - Bijgewerkt om 12:46

Schieten je ogen jaloers vuur als je de vele rode loper-kapsels van de sterren ziet passeren? Wij verzamelden allerlei tips van sterrenkapper George Papanikolas om jouw lokken ook om te toveren tot een coupe Hollywood.

6 handige tips van professionals voor een sterrenkapsel

© iStock

Was je haren de avond voordien als je perfecte krullen wilt

Ben je van plan om met de krultang aan de slag te gaan? Weet dan dat deze het best werkt op haren die niet pas gewassen werden. Ga dus met een gewassen en met de haardroger gedroogd kopje slapen en trek de volgende dag pas ten strijde met je krultang.

Weg met de 'coupe frisée'

Om te voorkomen dat je rondloopt met een ontploft kapsel dep je je haren droog met de handdoek. Druk je haren droog met de handdoek, maar vermijd wrijven.

Een andere mogelijkheid is nadat je elke lok hebt gedroogd met je haardroger, die even op de koude stand te zetten en zo friseren te voorkomen.

Meer volume

Geen zin om de haren te besproeien met talloze productjes om meer volume te bekomen? Droog je haren ondersteboven en het volume komt vanzelf.

Strak kapsel

Hou je van strakke kapsels en wil je geen opspringende haartjes, bespuit dan eerst je haarborstel met haarlak voor je je haren kamt. Vervolgens kan je met de stijltang te werk gaan.

Meer textuur

Droogshampoo is voor velen dé oplossing als ze in tijdsnood verkeren en hun haren wel een wasbeurt zouden kunnen gebruiken. Maar wist je dat je droogshampoo ook perfect kunt gebruiken op propere lokken om zo meer beweging in je haren te steken? Belangrijke tip: spray de droogshampoo in het midden van je lokken (niet aan de topjes of vlakbij de wortels) voor het beste resultaat.

Stevige speldjes

Fan van opsteekkapsels, maar ben je ook elke avond de helft van de schuifspeldjes kwijt? Spray een beetje droogshampoo over ze heen en laat ze goed drogen. De droogshampoo zou moeten voorkomen dat ze uit je kapsel schuiven. (AB)

Onze partners