5 beautytips van de vrouw achter de make-up looks van Beyoncé

04/02/15 om 15:16 - Bijgewerkt om 15:57

Francesca Tolot, de legendarische make-up artist van tal van celebrities, deelt vijf interessante beautytips naar aanleiding van haar debuutboek One Woman 100 Faces.

5 beautytips van de vrouw achter de make-up looks van Beyoncé

Francesca Tolot © -

Kenners in de beauty industry laten vaak de naam Francesca Tolot vallen wanneer wordt gepraat over de meest invloedrijkste make-up artiesten van onze tijd. In de eindeloze lijst van iconen waarmee ze samenwerkte prijkt onder andere Brooke Shields, Madonna, Beyoncé en Mila Kunis. De Italiaanse, momenteel in Los Angeles gevestigde, artiest kijkt terug op 3 decennia in de beauty industry in haar debuutboek One Woman 100 Faces, dat in het najaar verscheen. Tijdens een exclusieve masterclass van MAC Cosmetics die plaatsvond in ons land lichtte ze enkele tips & tricks toe.

1. Bij het uitkiezen van een blush is het belangrijk om altijd een warme ondertoon te nemen, zoals geel, goud of perzikkleurig. Een poeder blush zal zorgen voor een lang houdend resultaat, maar de keerzijde daarvan is dat het er minder natuurlijk uitziet dan bijvoorbeeld cream blush, wat zorgt voor een natuurlijk en gezond glowing effect. Ook lippenstift kan gebruikt worden als blush, maar zorg er wel voor dat je kleur op je lippen min of meer dezelfde is als dat op je jukbeenderen.

2. Wat betreft het creëren van volumineuze en tegelijk lange natuurlijke wimpers heb ik maar één tip: In Extreme Dimension 3D Black Lash mascara van MAC. Valse wimpers heb ik lang geleden afgezworen, voor mij zijn ze absoluut overroepen vandaag de dag. De beste mascara ter wereld is en blijft voor mij In Extreme Dimension 3D Black Lash mascara van MAC. Sinds ik het ken, gebruik ik het dagelijks, voor elke make-up look. Het is een onvervangbaar basisitem in persoonlijk mijn oogmake-up assortiment.

3. Dunne lippen komen het best uit met een iets lichtere lippenstift. Het tegenovergestelde geldt voor vollere lippen, die beter passen met berry tinten, die overigens perfect passen in de winter. Als je echt zweert bij donkere lippenstift maar niet met volumineuze lippen bent gezegend, is lip liner een wonderproduct. Kies voor dezelfde of een iets donkere tint dan je basislaag lippenstift.

4. "Geen enkele vrouw ziet er zonder make-up beter uit dan met make-up", is voor mij de regel. Maar zoals op elke regel is er ook op deze regel een uitzondering van toepassing. Voor mij is slecht geappliqueerde make-up honderd keer erger dan helemaal geen make-up. Veel vrouwen met een probleemhuid gebruiken foundation in overvloed, in de hoop hun onzuiverheden of onregelmatigheden zo beter te verbergen. Gebruik liever een lichtere laag foundation op je gezicht, en bedek onzuiverheden door middel van een borsteltje met concealer.

5. Last but not least is het heel belangrijk om de zin "less is more" voor ogen te houiden: voor dagelijkse make-up is het essentieel een simpele look te creëren. Dagcrème, concealer en mascara is vaak genoeg om verzorgd maar toch met een zekere uitstraling voor de dag te komen. Het beste compliment dat je kan krijgen is "je ziet er fantastisch uit vandaag", in plaats van "je make-up ziet er goed uit vandaag."

(LD)

Onze partners